Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Τραγωδία στα Σφακιά. Τρεις νεκροί από την πρόσκρουση σκάφους στα βράχια! Οι δύο αδέρφια

Τραγωδία στα Σφακιά. Τρεις νεκροί από την πρόσκρουση σκάφους στα βράχια! Οι δύο αδέρφια

 

Τραγική κατάληξη είχε η βόλτα τεσσάρων νέων ανθρώπων, στη 01.30 τα ξημερώματα του Σαββάτου, με σκάφος, στην περιοχή Φοίνικας των Σφακίων.
Το σκάφος τους, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βρέθηκε από τη θάλασσα στη στεριά και προσέκρουσε στα βράχια, σε δύσβατη περιοχή.
Από τη σφοδρή πρόσκρουση, έχασαν τη ζωή τους τρείς επιβαίνοντες, 32, 33 και 35 ετών, ενώ ένας 31χρονος έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Νεκροί και τραυματίας είναι όλοι από τα Χανιά. Μάλιστα οι δύο από τους τρεις νεκρούς, ήταν αδέρφια, οδοντίατροι και οι δύο, ενώ ο τρίτος νεκρός ήταν ιδιοκτήτης club στα Χανιά.
Σύμφωνα με μαρτυρίες ψαράδων που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή, το σκάφος ανέπτυξε ταχύτητα και για άγνωστο λόγο έπεσε στα βράχια.
Για τον απεγκλωβισμό των δύο σορών που βρέθηκαν κάτω από τα συντρίμμια του σκάφους χρειάστηκε η συνδρομή της ΕΜΑΚ, ενώ η τρίτη σορός, όπως και ο ένας σοβαρά τραυματίας, που φέρει πολλαπλά κατάγματα, περισυνελέγη από αλιευτικά.
Και οι τέσσερις, μετά την επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό τους, μεταφερθηκαν στο Κ.Υ. Σφακίων και ακολούθως στο νοσοκομείο Χανίων.
Συνολικά επιχείρησαν 12 άνδρες της Π.Υ. με 4 οχήματα από Ηράκλειο, Βρύσες και Ανώπολη.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για την τραγωδία

“Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σφακίων για περιστατικό πρόσκρουσης στην ξηρά του Τ/Χ-Α/Ψ “ΝΙΚΟΣ” Τ. Χανίων 975, με τέσσερις (04) ημεδαπούς επιβαίνοντες, ηλικίας 31, 32, 33 και 35 ετών, στη θαλάσσια περιοχή “ΜΟΥΡΟΥ” Λουτρού Σφακίων ν. Χανίων.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Π-Τ/Ρ “ΤΑΞΙ ΣΤΑΥΡΟΣ” Ν.Χ. 636, το Α/Ψ “ΑΣΤΡΑΠΗ” Λ.Χ.ΣΦ. 27 και το Α/Ψ “ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ” Τ.Χ.ΣΦ. 11, ενώ ενημερώθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία προς παροχή συνδρομής.

Ο 35χρονος εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από τη θάλασσα, χωρίς τις αισθήσεις του, από το Α/Ψ “ΑΣΤΡΑΠΗ” Λ.Χ.ΣΦ. 27, το οποίο τον μετέφερε στο λιμένα Χώρας Σφακίων, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.) Χώρας Σφακίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Παράλληλα, ο 31χρονος εντοπίστηκε στη θάλασσα, έχοντας τις αισθήσεις του, από το Α/Ψ “ΑΚΡΟΓΙΑΛΙ” Τ.Χ.ΣΦ. 11 και, αφού μεταφέρθηκε στο Π.Π.Ι. Χώρας Σφακίων, διεκομίσθη στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Στην περιοχή της πρόσκρουσης, επί της βραχώδους ακτής, εντοπίστηκε το Τ/Χ-Α/Ψ “ΝΙΚΟΣ”, το οποίο είχε ανατραπεί εγκλωβίζοντας τον έναν εκ των επιβαινόντων, ενώ πλησίον του εντοπίστηκε ο έτερος επιβαίνων. Λόγω της δύσβατης θέσεως του συμβάντος, για τον απεγκλωβισμό τους επιχείρησαν στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι ανέσυραν τον 32χρονο και τον 33χρονο, χωρίς τις αισθήσεις τους. Οι ανωτέρω παρελήφθησαν από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο κατέπλευσε στο λιμένα Χώρας Σφακίων, ενώ κατόπιν μεταφέρθηκαν στο Π.Π.Ι. Χώρας Σφακίων, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Από το Λιμενικό Σταθμό Σφακίων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής”.

 

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x