Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Ουδέτερη στάση τηρεί ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ για το προτεινόμενο ωράριο των καταστημάτων στα Χανιά

 

Αντιδράσεις προκαλεί στον εμπορικό κόσμο των Χανίων η πρόταση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων για εφαρμογή πιλοτικά για τρεις μήνες συνεχόμενου ωραρίου στα καταστήματα των Χανίων κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Ειδικότερα προτείνει τα καταστήματα να ανοίγουν 10 το πρωί και να κλείνουν στις 7 το απόγευμα.

Επί του θέματος τοποθετήθηκε το ΕΒΕΧ, και προσωπικά ο πρόεδρος του φορέα Αντώνης Ροκάκης, ο οποίος τηρεί επί του παρόντος ουδέτερη στάση, σημειώνοντας ότι το ωράριο που προτείνεται από την διοίκηση του εμπορικού συλλόγου είναι προαιρετικό, με τους καταστηματάρχες να έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν ανάμεσα στο πιλοτικό συνεχόμενο ωράριο, και στο καθιερωμένο “σπαστό” που ισχύει χρόνια τώρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΒΕΧ είναι η εξής:

“Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων για αλλαγή του ωραρίου καταστημάτων, αλλά και τις σφοδρές και πολλές αντιδράσεις εμπόρων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης συγκάλεσε την Δευτέρα 13/1/2020 σύσκεψη του Εμπορικού Τμήματος του Φορέα, στην οποία συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Τοπολιανάκης.

Μετά από εκτενή συζήτηση επί του θέματος, ως Επιμελητήριο Χανίων οφείλουμε να επισημάνουμε ότι το προτεινόμενο για τρεις μήνες ωράριο από τον Εμπορικό Σύλλογο ΔΕΝ είναι δεσμευτικό, αλλά προαιρετικό. Ο κάθε έμπορος μπορεί να κρίνει ποιο ωράριο τον εξυπηρετεί καλύτερα να ακολουθήσει (το παλιό ή το νέο) μέσα στο πλαίσιο του νόμου”.

 

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x