Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Αύξηση των κρουσμάτων της “νόσου των λεγεωνάριων” τα τελευταία χρόνια

Αύξηση των  κρουσμάτων της “νόσου των λεγεωνάριων” τα τελευταία χρόνια

 

Με συμμετοχή περισσότερων από 150 εκπροσώπων του υγειονομικού και επιχειρηματικού – ξενοδοχειακού κόσμου των Χανίων ολοκληρώθηκε η επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε σήμερα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με θέμα «Η νόσος των λεγεωναρίων σε ταξιδιώτες στην Ελλάδα». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την υποστήριξη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Κρήτης, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Χανίων “Δημοσθένης Γαγάνης”.

Την ημερίδα άνοιξαν με χαιρετισμούς τους ο Πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Θ. Ρόζενμπεργκ και ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Α. Βάμβουκας καθώς και εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Χανίων. Την ημερίδα συντόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Χανίων, κ. Δ. Νικολακάκης ενώ ενημερωτικές ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από την Επ. Καθηγήτρια Μικροβιολογίας/Ζωονόσων, κ. Α. Ψαρουλάκη καθώς και από τον Επόπτη Δημόσιας Υγείας Υγειονομικό Επιθεωρητή, κ. Π. Γιασαφάκη και επιστημονικά στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τονίστηκε από τον Πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, κ. Θ. Ρόζενμπεργκ η εξαιρετική σημασία της ενημέρωσης του επιχειρηματικού κόσμου σχετικά με τη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας και κυρίως για την προστασία των τουριστών. Έμφαση δόθηκε στα βασικά μέτρα προστασίας στις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, όπως είναι η συχνή και σωστή συντήρηση των συστημάτων κλιματισμού και των υδραυλικών εγκαταστάσεων.   Να σημειωθεί ότι αυξητική τάση στα κρούσματα της νόσου των λεγεωναρίων καταγράφεται τόσο στη χώρα μας όσο και σε κάποιες Ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία). Υπογραμμίστηκε η σημασία της άμεσης έναρξης θεραπευτικής αγωγής καθώς και το γεγονός ότι η νόσος των λεγεωναρίων δεν μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο αλλά κυρίως μεταδίδεται μέσω της έκθεσης σε πηγές όπως οι κεφαλές του ντους, συντριβάνια και συσκευές που δημιουργούν αερολύμματα (μικροσκοπικά σταγονίδια).

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x