Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα

Υπεγράφη η σύμβαση για την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα

 

Παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, υπεγράφη το μεσημέρι της Τρίτης στο υπουργείο Αθλητισμού η σύμβαση για την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου Χανίων.

Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση από τον ΝΟΧ «το έργο, προϋπολογισμού περίπου 7.500.000 ευρώ, αφορά ειδικότερα την «Επισκευή και αναβάθμιση του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων».
Για το λόγο αυτό, στο γραφείο του κ. Βρούτση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία από τα Χανιά αποτελούμενη από τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Αρη Παπαδογιάνη, την πρόεδρο και το μέλος του ΔΣ του ΕΑΚ Χανίων, Σόφι Τσισμενάκη και Λευτέρη Μπουζάκη αντίστοιχα και τους Γιάννη Χίνο (πρόεδρος), Θεόδωρο Νικολαΐδη (αντιπρόεδρος) και Γιώργο Μαραγκάκη (γεν. γραμματέας) από τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων.
Παρούσα ήταν και η βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Σέβη Βολουδάκη.
Η συνάντηση έγινε μέσα σε εξαιρετικό κλίμα, με τον κ. Βρούτση να τονίζει τη σημασία που θα έχει για τον αθλητισμό και την κοινωνία του Νομού Χανίων η ανακατασκευή. Μάλιστα, σημείωσε ότι εντός του επομένου διαστήματος θα βρεθεί στα Χανιά για επίσκεψη.
Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Χίνος ευχαρίστησε τον κ. Βρούτση για την παραχώρηση με χρησιδάνειο στο κολυμβητήριο Χανίων είκοσι (20) συνολικά βατήρων που ήταν στο ΟΑΚΑ και είχαν χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.
Πλέον, το επόμενο στάδιο είναι η δημοπράτηση του έργου, το οποίο αναμένεται να “τρέξει” μέσα στις επόμενες εβδομάδες με ορίζοντα την περίοδο του Πάσχα»

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓΑ

Υπογράφηκε εκ νέου η Προγραμματική Σύμβαση (με ενσωματωμένες τις μικροπαρατηρήσεις και βελτιώσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου), για το Έργο «Επισκευή και Αναβάθμιση Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων», από τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρη Παπαδογιάννη, τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Γιάννη Χίνο και την Πρόεδρο του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων, Σοφία Τσισμενάκη.

Το Έργο, προϋπολογισμού 7.520.000€ από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Αθλητισμού, θα δημοπρατηθεί από τον ΟΑΚ τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες (πριν από το Πάσχα) και αφορά στην αποκατάσταση, λειτουργική – αισθητική βελτίωση και περιβαλλοντική αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και των υπαίθριων εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου στη Νέα Χώρα.

Ουσιαστικά στην ολιστική ανακατασκευή του, για την οποία έχει δεσμευθεί ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αντικείμενο της 3ετούς Προγραμματικής Σύμβασης είναι η παροχή τεχνικής συνδρομής από τον ΟΑΚ (ως φορέα υλοποίησης της δημοπράτησης και της εξέλιξης των εργασιών) προς το Υπουργείο Αθλητισμού που είναι ο Κύριος του Έργου και το ΕΑΚ Χανίων που θα επιβλέπει την πρόοδο του, αλλά και τον ΝΟΧ, ο οποίος είναι ο κύριος χρήστης των εγκαταστάσεων.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, έκανε λόγο για «μια ιστορική ημέρα, όπου ξεπεράστηκαν και τα τελευταία εμπόδια και υλοποιείται το έργο πνοής για την αθλητική κοινότητα των Χανίων».

Ο ΟΑΚ μπορεί άμεσα να δημοπρατήσει και υπό την διαρκή επίβλεψή του να ανακαινιστεί πλήρως το Ναυταθλητικό Κέντρο Χανίων, αποδίδοντας στην τοπική κοινωνία, αλλά και στον ελληνικό αθλητισμό, σύγχρονες εγκαταστάσεις για να συνεχιστεί η μεγάλη παράδοση Ολυμπιονικών και διεθνών πρωταθλητών στον υγρό μας στίβο».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΚ, Άρης Παπαδογιάννης, στάθηκε στην ικανότητα του Οργανισμού να διεκπεραιώσει το σπουδαίο Έργο, στην ετοιμότητά του με τα Τεύχη Δημοπράτησης και δεσμεύτηκε για τον σχετικό διαγωνισμό εντός Απριλίου.

Ο Πρόεδρος του ΝΟΧ, Γιάννης Χίνος, επισήμανε την «εξαιρετική συνεργασία με τον ΟΑΚ, το ΕΑΚ Χανίων και το Υπουργείο –ευχαρίστησε και για το πρόσφατο χρησιδάνειο 20 βατήρων από το ΟΑΚΑ» και τόνισε πως «ένα όνειρο δεκαετιών πλέον παίρνει τον δρόμο του, με επόμενο βήμα την δημοπράτηση του».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων, όπου ανήκει το Ναυταθλητικό Κέντρο, Σοφία Τσισμενάκη, υπογράμμισε ότι «η επίβλεψη του Έργου από τον ΟΑΚ αποτελεί εγγύηση ότι θα εκτελεστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και στον πιο σύντομο χρόνο».

Παρόντες στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης ήταν η Βουλευτής Χανίων, Σέβη Βολουδάκη, το μέλος του ΔΣ του ΕΑΚ Χανίων και υπεύθυνος για την ναυταθλητική εγκατάσταση, Λευτέρης Μπουζάκης και οι Θοδωρής Νικολαΐδης και Γιώργος Μαραγκάκης, Αντιπρόεδρος και Γενικός Γραμματέας του ΝΟΧ, αντίστοιχα.

Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΝΙΩΝ ΣΕΒΗ ΒΟΛΟΥΔΑΚΗ

Η βουλευτής Χανίων Σέβη Βολουδάκη παρευρέθηκε σήμερα στην υπογραφή της σύμβασης για την ανακατασκευή του κολυμβητηρίου Χανίων, στο Υπουργείο Αθλητισμού.

Για την υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκε αντιπροσωπεία από τα Χανιά αποτελούμενη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Άρη Παπαδογιάννη, την Πρόεδρο και το μέλος του ΔΣ του ΕΑΚ Χανίων, Σόφη Τσισμενάκη και Λευτέρη Μπουζάκη αντίστοιχα και τους Γιάννη Χίνο (Πρόεδρο), Θεόδωρο Νικολαΐδη (Αντιπρόεδρο) και Γιώργο Μαραγκάκη (Γεν. Γραμματέα) από τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων.

Η βουλευτής τόνισε ότι η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική καθώς μετά από πολλούς μήνες διορθώθηκαν παραλείψεις και λάθη και η σύμβαση για το έργο προϋπολογισμού περίπου 7.500.000 ευρώ, που αφορά την «Επισκευή και αναβάθμιση του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου Χανίων, έχει επιτέλους εγκριθεί και υπογραφεί.

Τις επόμενες εβδομάδες ο ΟΑΚ θα πραγματοποιήσει τη δημοπράτηση του έργου, ώστε να υπάρξει ανάδοχος και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Η κ. Βολουδάκη ευχαρίστησε τον υπουργό για τη συνδρομή του, μιας και όπως του ανέφερε πρόκειται για έργο πνοής για τα Χανιά. Άλλωστε, υπογράμμισε είναι η ώρα να έχουν τα Χανιά το κολυμβητήριο που μας αξίζει, αντάξιο των αθλητών που έχουν διακριθεί σε εθνικά, ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά και αντάξιο όλων των παιδιών που καθημερινά αθλούνται σε αυτό, των προπονητών αλλά και των γονιών τους.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x