Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Γαύδου ανακοίνωσε ο Ηλίας Κυριακόπουλος. Σε ανακοίνωσή του, ως επικεφαλής του συνδυασμού «Γαύδος: Πρώτα ο Άνθρωπος», ο κ. Κυριακόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί Συνδημότες Γαύδου
Φίλες και φίλοι

Έχω τη χαρά και την τιμή να απευθύνομαι σε εσάς γνωστοποιώντας σας την πρόθεσή μου να υπηρετήσω την πρωτοβουλία μιας μεγάλης ομάδας Γαυδιωτών, η οποία επιθυμεί να αναλάβει τα ηνία του Δήμου Γαύδου στις ερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με πρόσταγμα τον άνθρωπο και τις αξίες που διέπουν τον πολιτισμό μας ως βασική και αδιαπραγμάτευτη Αρχή του συνδυασμού μας, ενώνουμε τις δυνάμεις μας προσδοκώντας να μας δοθεί η ευκαιρία και η εντολή να οδηγήσουμε το νησί σε ένα αύριο ελπιδοφόρο, δίκαιο και ισότιμο απέναντι σε όλους.

Το όνομα του συνδυασμού μας είναι “Γαύδος: Πρώτα ο Άνθρωπος” και πιστέψτε με είναι αυτό ακριβώς που πραγματευόμαστε, αυτό που ακριβώς έχουμε ως επίκεντρο της πολιτικής και της διοίκησης που σκοπεύουμε να ασκήσουμε.

Θέλουμε τους Γαυδιώτες χαρούμενους, ανεξάρτητους από δεσμά που κρατάνε τη ζωή τους πίσω, δημιουργικούς και με ποιότητα ζωής, με την άποψή τους να μετράει και να υπολογίζεται, να αποφασίζουν Αυτοί για τη ζωή τους και όλοι μαζί να κάνουμε το νησί μας και πάλι τον παράδεισο της Μεσογείου!

Φίλες και φίλοι

Σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς. Αντιθέτως, θέλουμε φρέσκες ιδέες, θέλουμε φωνές να ενωθούν με τις δικές μας, θέλουμε να δημιουργήσουμε μαζί την επόμενη μέρα. Ο καθένας με τις ικανότητές του θα έχει ρόλο προσθέτοντας το δικό του λιθαράκι στη λάμψη της Γαύδου. Έχουμε και τον τρόπο και τη θέληση ώστε να το πετύχουμε αυτό. Άλλωστε για εμάς είναι προαπαιτούμενο η συνεργασία και η συμμετοχή όλων στη λήψη αποφάσεων που θα αφορούν τη ζωή μας και το νησί που θα κληθούμε να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά.

Σας καλώ να συνταχθείτε σε αυτόν τον αγώνα ώστε να καταφέρουμε να “οικοδομήσουμε” τη Γαύδο του διαλόγου, της ομόνοιας, της συνεργασίας, της δημοκρατίας και του σεβασμού απέναντι στον άνθρωπο, το οικοσύστημα, την ιστορία μας, αλλά και το μέλλον, στο οποίο θα είμαστε υπόλογοι.

Το σύμβολό μας είναι ο φάρος της ελπίδας και η οικογένεια. Και η ελπίδα μας μεγαλώνει μέσα σε κάθε οικογένεια. Γι’ αυτό λοιπόν, είναι αδιαπραγμάτευτος όρος της επόμενης ημέρας να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να υπάρξει πραγματική στήριξη του θεσμού της οικογένειας στο νησί. Διότι ένας τόπος που δεν στηρίζεται, που δεν στηρίζει τον θεσμό της οικογένειας, είναι τόπος “ξερός”, τόπος “άγονος”. Και εμείς θέλουμε τη Γαύδο ζωντανή, ακμαία και με μέλλον, που ένα παιδικό χαμόγελο σίγουρα μπορεί να εγγυηθεί!

Ήρθε η ώρα να βγούμε μπροστά γιατί θέλουμε και μπορούμε!
Καλό μας αγώνα!»