ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

10:30 -11:00 Προσέλευση – Έναρξη

11:00 – 11:15 Χαιρετισμοί

11:15 -11:25   «Προτάσεις βελτίωσης της καλλιέργειας ελιάς», Δρ. Γεώργιος Κουμπούρης, γεωπόνος ερευνητής, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

11:25 -11:35  «Προκλήσεις στην αλυσίδα αξίας του ελαιόλαδου», Μανώλης Καρπαδάκης, αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης και δοκιμαστής ελαιολάδου.

11:35 -11:45 «Το ελαιόλαδο στην εστίαση της Ιταλίας», Fillipo Falugiani, πρόεδρος AIRO (Διεθνής Σύνδεσμος Εστιατορίων Ελαιόλαδου), εστιάτορας και δοκιμαστής ελαιόλαδου.

11:45 – 11:55  «Το ελαιόλαδο στην γαστρονομία. Υπεραξία και τουριστικό προϊόν στο πιάτο του επισκέπτη.» Βασίλης Λεωνίδου, executive Olive Oil Chef.

11:55 – 12:05  «10 χρόνια Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου – Ποιότητα και Αξιοπιστία», Ελευθερία Γερμανάκη, συντονίστρια του Παγκρήτιου Διαγωνισμού Ελαιολάδου και υπεύθυνη του Οργανοληπτικού Εργαστηρίου Κρήτης ΑΣΡ.

12:05 – 12:15 «Παράγοντες που επηρεάζουν την οργανοληπτική ποιότητα του ελαιολάδου», Έφη Χριστοπούλου, επικεφαλής της Κριτικής Επιτροπής, χημικός, εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας.

12:15 – 12:25  «Αποτελέσματα Παγκρήτιου Διαγωνισμού, Σχολιασμός & Ποιοτικό Προφίλ Δειγμάτων», Έφη Χριστοπούλου, επικεφαλής της Κριτικής Επιτροπής, χημικός, εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας.

12:25 -13:00 Τελετή απονομής Βραβείων & Τιμητικών Διακρίσεων.

13:00 -14:00 Κλείσιμο Εκδήλωσης – Μπουφές με συνταγές από το σήμα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης «κρητικό δεκατιανό».