Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Την διασφάλιση των θέσεων τους ζητούν οι υπάλληλοι στεριάς της ΑΝΕΚ

Την διασφάλιση των θέσεων τους ζητούν οι υπάλληλοι στεριάς της ΑΝΕΚ

    

 

Τον προβληματισμό τους για τις φημολογούμενες εξελίξεις στην ΑΝΕΚ εκφράζουν με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Γραφείων και Πρακτορείων ΑΝΕΚ “Ο Φάρος” και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και Τουρισμό. Ειδικότερα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας τους στην περίπτωση που η ΑΝΕΚ απορροφηθεί από την Attica Group και κλείσουν γραφεία και πρακτορεία.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Τους τελευταίους μήνες γινόμαστε μάρτυρες δημοσιεύσεων σε εγκυρότατα οικονομικά sites και εφημερίδες, περί συμφωνίας εξαγοράς της ΑΝΕΚ από την Attica Group, που όπως μπορούμε να κατανοήσουμε όλοι, επηρεάζει το μέλλον και την ίδια τη λειτουργία της εταιρείας όπως τη γνωρίζουμε έως τώρα.

Από την πρώτη στιγμή που δημοσιεύματα αναφέρονταν στο θέμα, ο ΠΑΣΕΝΤ, το πανελλαδικό σωματείο των εργαζομένων του Ναυτιλιακού κλάδου σε συνεργασία με το επιχειρησιακό σωματείο των υπαλλήλων ΑΝΕΚ, έκαναν ενέργειες για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και το μέλλον των εργαζομένων. Είναι σαφές ότι  το θέμα αφορά πρωτίστως τους εργαζόμενους, οι οποίοι χωρίς καμιά αμφιβολία αποτελούν διαχρονικά τη ραχοκοκαλιά της εταιρείας, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη τόσο της συγκεκριμένης εταιρείας, όσο και του συνόλου της θαλάσσιας συγκοινωνίας της χώρας μας.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα θέματα αυτά δεν αφορούν μόνο αριθμούς, επιχειρηματικές ανακατατάξεις και εταιρικά κέρδη, αλλά αφορούν και την εργασία του προσωπικού που έχει διατηρήσει την ΑΝΕΚ στο ανώτατο επίπεδο που ομολογουμένως βρίσκεται. Υπάρχει έντονη η ανησυχία τι θα απογίνουν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας, ειδικά στις αποκεντρωμένες κεντρικές υπηρεσίες που βρίσκονται στην έδρα της εταιρείας στα Χανιά. Αντιλαμβανόμαστε όλοι τι σημαίνει κλείσιμο των γραφείων στα Χανιά για την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, την ανεργία των Χανίων και της Κρήτης.

Θέλουμε να τονίσουμε λοιπόν προς όλες τις πλευρές, ότι ο όρος διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων πρέπει να είναι πρωταρχικός και αδιαπραγμάτευτος. Το κοινωνικό και ανθρωποκεντρικό πρόσωπο που διατείνονται διαχρονικά οι εμπλεκόμενες εταιρείες πρέπει να το δείχνουν έμπρακτα και όχι μόνο όταν εξυπηρετεί σκοπούς marketing, καθώς το μόνο που επιθυμούν οι εργαζόμενοι είναι να μην αποτελούν εμπόδιο σε καμία επιχειρηματική κίνηση που προάγει το καλό της εταιρείας, αλλά να συνεχίσουν να εργάζονται και να προσφέρουν.

Ο ΠΑΣΕΝΤ, το συνδικαλιστικό κίνημα του χώρου, μαζί με το Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, αλλά και τους φορείς και τις οργανώσεις της τοπικής κοινωνίας, θα αγωνιστούμε για να υπάρξουν εγγυήσεις που θα εξασφαλίζουν τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων της εταιρείας.”

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x