Archives

Post Widget 1

Heath Tips

 • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
 • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Τελετή απονομής διδακτορικών διπλωμάτων και διπλωμάτων μεταπτυχιακών σπουδών Πολυτεχνείου Κρήτης

Τελετή απονομής διδακτορικών διπλωμάτων και διπλωμάτων μεταπτυχιακών σπουδών Πολυτεχνείου Κρήτης

 

Σε κλίμα χαράς και συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής Διδακτορικών Διπλωμάτων και Διπλωμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πολυτεχνείου Κρήτηςκαι οι βραβεύσεις φοιτητών και αποφοίτων του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023,τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής απονεμήθηκαν συνολικά 12 Υποτροφίες και Βραβεία Αριστείαςσε φοιτητές και αποφοίτους του Πολυτεχνείου Κρήτης, 27 Διδακτορικά Διπλώματα και 90 Διπλώματα Μεταπτυχιακών Σπουδών.

ΟΠρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Καθηγητής Μιχαήλ Ζερβάκηςστην εναρκτήρια ομιλία του,αφού καλωσόρισε και συνεχάρη τόσο τους νέους αποφοίτους όσο και τις οικογένειες τους για τη συμπαράσταση, απευθυνόμενος προς τους νέους κατόχους Διδακτορικών Διπλωμάτων και Διπλωμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πολυτεχνείου Κρήτης τόνισε: «Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, γιατί φτάσατε σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο σπουδών διεξάγοντας έρευνα και θα συνεχίσετε να το κάνετε στο εξής ως Επιστήμονες Μηχανικοί δίνοντας το δικό σας στίγμα όσον αφορά την εξέλιξη της Τεχνολογίας.»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης αναφέρθηκε στην πρόσφατη απώλεια του Κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Ευάγγελου Γρηγορούδη, αναφέροντας ότι «Στη ζωή συχνά η χαρά είναι συνδεδεμένη με τη λύπη και αυτή την περίοδο όλοι στο Πολυτεχνείο Κρήτης είμαστε συντετριμμένοι, γιατί πρόσφατα χάσαμε έναν πολύ αγαπητό Καθηγητή, που οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζατε, τον Βαγγέλη Γρηγορούδη. Αυτός ο χαμός μας θλίβει ιδιαιτέρως, αλλά δεν επισκιάζει τη δική σας επιτυχία και χαρά, αντιθέτως αναδεικνύει την ανάγκη να υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας στην επιστήμη που υπηρετείτε. Ξεκινήστε λοιπόν, βγείτε στην κοινωνία και προσφέρετε. Μην ξεχάσετε ποτέ την κοινωνία, την προσφορά και τον άνθρωπο και είμαι σίγουρος ότι θα πετύχετε!»

Πριν την έναρξη των Απονομών τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Ευάγγελου Γρηγορούδη και εκφωνήθηκε ομιλία από τον Καθηγητή της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Βασίλειο Κουϊκόγλου, ο οποίος μίλησε με συγκινητικά λόγια για την προσωπικότητα και το έργο του. Παράλληλα, στην αίθουσα προβλήθηκε φωτογραφικό υλικό από την Βράβευση του Ευάγγελου Γρηγορούδη με το «Βραβείο Εξαίρετης Διδασκαλίας 2019 σε αναγνώριση του διδακτικού του έργου σε προπτυχιακό επίπεδο με εξαιρετική ικανότητα και αφοσίωση», αλλά και από τις πρόσφατες Τελετές Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού του Πολυτεχνείου Κρήτης, που συμμετείχε ο Ευάγγελος Γρηγορούδης ως Κοσμήτορας της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.

Υποτροφίες και Βραβεία Αριστείας

ΣτοπλαίσιοτηςΤελετήςπραγματοποιήθηκαναπονομέςΥποτροφιώνκαιΒραβείωνΑριστείας σε 12 φοιτητέςκαι αποφοίτους του Πολυτεχνείου Κρήτης:

 • Απονομή Βραβείου Αριστείας «Παναγιώτης Μανωλόπουλος» της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντοςστον Αγγελή Παναγιώτη, απόφοιτο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος με τον υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίαςγια το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023. Το Βραβείο Αριστείας αποτελεί δωρεά της εταιρείας PolyGreen  στη μνήμη του αποφοίτου του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος Παναγιώτη Μανωλόπουλου. Ο Παναγιώτης Μανωλόπουλος ήταν Χημικός Μηχανικός, απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, και απόφοιτος του Πολυτεχνείου Κρήτης με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών στην “Περιβαλλοντική και Υγειονομική Μηχανική”. Είχε 15 χρόνια εργασιακή προϋπηρεσία και περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων. Είχε εκτελέσει με επιτυχία μεγάλα και απαιτητικά έργα διαχείρισης επικίνδυνων αποβλήτων σε περισσότερες από 15 χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής. Ήταν,επίσης, συντονιστής έργων αποκατάστασης και διαχείρισης αποβλήτων από καταστροφικά ατυχήματα, όπως η διαρροή πετρελαίου στον Σαρωνικό κόλπο το 2017 που προκλήθηκε από την βύθιση του Δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» και το περιστατικό του MSC Honam στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Οκτώβριο του 2020, κατά τη διάρκεια του οποίου δυστυχώς απεβίωσε πρόωρα σε ηλικία 41 ετών.
 • Απονομή Υποτροφιών Ακαδημαϊκής Επίδοσης Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων – MBA»απότονΚαθηγητή της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης Βασίλειο Κουϊκόγλου,σετρεις φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών που έγιναν δεκτοί το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και πέτυχαν τον υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας: Πολλάκη Ανδριάννα, Αντρία ΧρύσακαιΒουρβαχάκη Παύλο.
 • Απονομή Βραβείου Επίδοσης Grant Thornton Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών  «Διοίκηση Επιχειρήσεων – MBA» στον Ξυλάκη Χρήστο, απόφοιτο του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023 με την καλύτερη ακαδημαϊκή επίδοση στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων – Master in Business Administration (ΜΒΑ) της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, στην ειδίκευση Χρηματοοικονομικής.

Την απονομή του Βραβείου έκανε ο κ. Εμμανουήλ Διαμαντουλάκης, SeniorPartner και Επικεφαλής του Γραφείου Κρήτης και Ρόδου της Grant Thornton, ο οποίος στον χαιρετισμό του επισήμανε: «Ως Grant Thornton, θεωρούμε ότι είναι εξίσου σημαντικό όχι μόνο να στηρίζουμε τις προσπάθειες των φοιτητών λίγο πριν εκκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, αλλά και να επιβραβεύουμε τις καλύτερες επιδόσεις, οι οποίες δίνουν το καλύτερο δυνατό παράδειγμα για κάθε νέο επαγγελματία και ανοίγουν τον δρόμο για ένα μέλλον γεμάτο επιτυχίες. Η διάθεση των Μεταπτυχιακών φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης για πολυδιάστατη γνώση και αριστεία είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, και αυτήν ακριβώς τη διάθεση ενδυναμώνουμε με την απονομή του βραβείου. Σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε κάθε προσπάθεια που συμβάλλει σε ένα καλύτερο αύριο τόσο για τους νέους επαγγελματίες όσο και για την οικονομία της χώρας μας συνολικά».

 • Απονομή Υποτροφιών Αριστείας του Παγκρητίου Κληροδοτήματος,από την Επιτροπή Κληροδοτήματος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής σε πέντε μεταπτυχιακούς φοιτητές  πλήρους φοίτησης για να εκπονήσουν έρευνα στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Οι Υποτροφίες Αριστείας αποτελούν δωρεά του Παγκρητίου Κληροδοτήματος και απονέμονται σε πέντε φοιτητές, έναν από κάθε Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης, που φοιτούν σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Ιδρύματος και βρίσκονται στα τρία πρώτα εξάμηνα των σπουδών τους. Η αξιολόγηση των προτάσεων έγινε από Καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης που έχουν τιμηθεί με το Βραβείο Αριστείας του Ιδρύματος. Τα κριτήρια αξιολόγησης περιλαμβάνουν την επιστημονική πρωτοτυπία του έργου, την μεθοδολογία υλοποίησης του έργου και την επιστημονική επάρκεια του υποψηφίου μεταπτυχιακού φοιτητή.

Η απονομή έγινε από τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Καθηγητή Μιχαήλ Ζερβάκη στους δικαιούχους:

 • Παύλο Βουρβαχάκη από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης για την εργασία του κατά το 3ο εξάμηνο Μεταπτυχιακών Σπουδών του με επιβλέποντα τον Καθ. Μιχαήλ Δούμπο
 • Κωνσταντίνα Ζαχείλααπό τη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων για την εργασία της κατά το 3ο εξάμηνο Μεταπτυχιακών Σπουδών της με επιβλέπουσα την Καθ. Δέσποινα Βάμβουκα
 • Εμμανουήλ Λιουδάκη από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών για την εργασία του κατά το 1ο εξάμηνο Μεταπτυχιακών Σπουδών του με επιβλέποντα τον Καθ. Ευτύχιο Κουτρούλη
 • Θοδωρή-Μαξιμιλιανό Χύτη από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος, για την εργασία του κατά το 3ο εξάμηνο Μεταπτυχιακών Σπουδών του με επιβλέποντα τον Επ. Καθ. Νικόλαο Διαγγελάκη
 • Αικατερίνη Χαϊντούτη από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών για την εργασία της κατά το 1ο εξάμηνο Μεταπτυχιακών Σπουδών της με επιβλέπουσα την Καθ. ΝόνηΜαραβελάκη
 • Απονομή Βραβείου «Ιατρού Ιωάννου Χριστάκη»από την Επιτροπή Κληροδοτήματος της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής σε δύο νεοεισαχθέντες ενεργούς φοιτητές, που αποφοίτησαν από Λύκειο του Νομού Λασιθίου και εισήχθησαν με τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων σε Σχολή του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Την απονομή του Βραβείου εις μνήμην «Ιατρού Ιωάννου Χριστάκη» έκανε ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διά Βίου Μάθησης και Εξωστρέφειας, Αναπληρωτής Καθηγητής Φώτιος Κανέλλος στους δικαιούχους:

 • Σιδεράκη Γεώργιο, φοιτητή της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος
 • Μαυροκουκουλάκη Γεώργιο, φοιτητή της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Στη συνέχεια, ακολούθησε η κεντρική ενότητα της Τελετής και απονεμήθηκαν συνολικά 27 Διδακτορικά Διπλώματα:

14  της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης,

3 της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων,

3 της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

7 της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος

 

και 90 Διπλώματα Μεταπτυχιακών Σπουδών:

43 της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης,

10 της Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων,

17 της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών,

5 της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος

6 της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

7 τουΔιεθνούς Διατμηματικού ΠΜΣ «Διοίκηση της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας –
Technology and InnovationManagement» των Σχολών ΜΠΔ και ΗΜΜΥ

2 τουΔιατμηματικού ΠΜΣ «Εφαρμοσμένα Μαθηματικά – AppliedMathematics» των Σχολών ΜΠΔ, ΜΗΧΟΠ, ΧΗΜΗΠΕΡ και ΑΡΜΗΧ

Η Τελετή Απονομής Διπλωμάτων Μηχανικού του Πολυτεχνείου Κρήτης ολοκληρώθηκε με την ομαδική φωτογράφιση των αποφοίτων ανά Σχολή, μαζί με τον Κοσμήτορα, την Γραμματέα και την Πρυτανεία του Ιδρύματος.

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x