Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα

Συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα

 

Το Μεγάλο Σάββατο, παραδοσιακά θα φτιάξεις την πιο νόστιμη μαγειρίτσα. 

Συστατικά

  • 1 κιλό συκωταριά αρνίσια καθαρισμένη
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 μαρούλια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι ρύζι για σούπα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 αβγά (χωριστούς τους κρόκους από τα ασπράδια)
  • χυμό από 2 λεμόνια.

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζει νερό και περιμένεις να βράσει
  • Ρίχνεις τη συκωταριά και τη αφήνεις για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει μια γκρι απόχρωση
  • Τη βγάζεις και την αφήνεις σε ένα μπολ να κρυώσει
  • Την κόβεις σε μικρά κομμάτια
  • Σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κομμάτια της συκωταριάς και τα ανακατεύεις μέχρι να πάρουν χρώμα
  • Προσθέτεις τα κρεμμύδια και τα μαρούλια και συνεχίζεις να ανακατεύεις για 5 περίπου λεπτά
  • Ρίχνεις αλάτι, πιπέρι τον μισό άνηθο και 2 λίτρα νερό (πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση της κατσαρόλας
  • Σκεπάζεις με το καπάκι και το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά 40 περίπου λεπτά
  • Όταν η συκωταριά μαλακώσει ρίχνεις το ρύζι και συνεχίζεις το βράσιμο για 10 περίπου λεπτά χωρίς το καπάκι
  • Ανακατεύεις συχνά τη μαγειρίτσα και λίγο πριν τη βγάλεις από τη φωτιά προσθέτεις τον υπόλοιπο άνηθο.

Αβγολέμονο

  • Βάζεις σε ένα τους κρόκους και χτυπάς με το σύρμα ή το μίξερ μέχρι να πάρουν τη μορφή κρέμας
  • Προσθέτεις σιγά-σιγά το χυμό λεμονιού ενώ συνεχίζεις το χτύπημα
  • Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάς τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα
  • Την προσθέτεις αργά στους κρόκους ενώ ανακατεύεις με απαλή κίνηση
  • Παίρνεις με την κουτάλα της σούπας ζεστό ζωμό από τη μαγειρίτσα και τον ρίχνεις πολύ αργά στο αβγολέμονο χτυπώντας διαρκώς
  • Ρίχνεις τρεις κουτάλες ζωμό και στη συνέχεια το αδειάζεις στη μαγειρίτσα
  • Βάζεις την κατσαρόλα σε πολύ χαμηλή φωτιά χωρίς να ανακατεύεις απλά την ανακινείς ώστε να πάει παντού το αβγολέμονο
  • Η μαγειρίτσα είναι έτοιμη.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x