• Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον αγροτικό τομέα του Νομού.

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή είχαν σήμερα, Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης στον Τομέα Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος στον Πρωτογενή Τομέα στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Χρύσα Χαριτάκη – Μαρκάκη και ο γενικός διευθυντής Πρωτογενή Τομέα της Περιφέρειας Κρήτης Κωνσταντίνος Υψηλάντης, ενώ παραβρέθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος Χανίων Στρατής Φλεμετάκης, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Α.Ε.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό τομέα του Νομού Χανίων. Ο κ. Καλογερής εστίασε στο πρόγραμμα δακοκτονίας του οποίου οι διαδικασίες θα πρέπει να ξεκινήσουν το ταχύτερο δυνατόν.

Επίσης συζητήθηκε το θέμα της κλιματικής αλλαγής που απειλεί τις καλλιέργειες του Νομού Χανίων, όχι μόνο λόγω της μείωσης των βροχοπτώσεων, αλλά και λόγω της μεταβολής των θερμοκρασιών που συνεχώς απομακρύνονται από τα εποχικά συνήθη όρια διακύμανσης.

Το θέμα της ορθολογικής διαχείρισης των υδάτων αποτελεί θέμα συζήτησης στη σύσκεψη της Παρασκευής υπό τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, όπου θα συζητηθούν και θέματα προστασίας από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα.