Η εκστρατεία στειρώσεων των αδέσποτων ζώων συντροφιάς αποτελεί ανάγκη και δείγμα πολιτισμού, καθώς προλαμβάνει την υπερέκθεσή τους σε κακοποίηση και απαράδεκτες συνθήκες ζωής. Μειώνεται ο κίνδυνος εξάπλωσης ασθενειών τόσο μεταξύ τους όσο και στους ανθρώπους και βοηθάει στη βελτίωση της συμπεριφοράς των ζώων.

Ο Δήμος Σφακίων έχοντας συνάψει σύμβαση ενός έτους με την εθελοντική οργάνωση κτηνιάτρων “Förderverein Arche Noah Kreta e.V.” θα συνεχίσει την εκστρατεία στειρώσεων με στόχο τη στείρωση όλων των αδέσποτων ζώων εντός των ορίων του Δήμου μας.

Ο Δήμος Σφακιών ευχαριστεί όσοι συνέβαλαν εθελοντικά σε αυτή την προσπάθεια. Ήτοι την οργάνωση save animals Chania για την παραχώρηση των κατάλληλων κλουβιών για την μεταφορά των ζώων, τους αδερφούς Μαγκελάκη, ιδιοκτήτες του Hotel Samaria στη Χώρα Σφακίων, για τη φιλοξενία των κτηνιάτρων, τον Ιωάννη Χομπιτάκη, ιδιοκτήτη του καταστήματος “Πεντάγωνο” στον Βουβά Σφακίων, για τη φιλοξενία και τη Γιάννα Πατρουδάκη για τη συνεισφορά της στην προσπάθεια».

Παρόμοια δράση, αναμένεται να πραγματοποιηθεί και για τους σκύλους.