Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Ψηφίσματα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στήριξη των αιτημάτων του ΕΚΑΒ και του Εργατικού Κέντρου

Ψηφίσματα Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων: Στήριξη των αιτημάτων του ΕΚΑΒ και του Εργατικού Κέντρου

 

  • Ψήφισμα στήριξης των αιτημάτων του Εργατικού Κέντρου Χανίων από το Δημοτικό Συμβούλιο

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 3ης Απριλίου 2024 έλαβε την υπ΄ αριθμ. 168 ομόφωνη Απόφαση, με την οποία εξέδωσε ψήφισμα στήριξης των αιτημάτων του ΕΚΑΒ.

Στο εν λόγω ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο εκδίδει ψήφισμα με το οποίο στηρίζει τα αιτήματα του ΕΚΑΒ όπως παρουσιάζονται στο παρακάτω αίτημα τους:

Με το παρόν θα θέλαμε να αιτηθούμε κάποια μέτρα που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τους κατοίκους του νομού Χανίων και να καταστήσουν τον Τομέα ΕΚΑΒ Χανίων πιο αποτελεσματικό.

Πιο συγκεκριμένα, το σημαντικότερο πρόβλημά μας είναι το έλλειμμα προσωπικού. Η δύναμη του Τομέα Χανίων σε διασώστες, μας επιτρέπει να έχουμε τρία ασθενοφόρα στην κίνηση ανά πάσα στιγμή. Δεδομένου του πληθυσμού και της έκτασης που καλούμαστε να καλύψουμε, αυτό δεν αρκεί, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που λόγω του τουρισμού οι ανάγκες αυξάνονται σημαντικά (ο πληθυσμός τριπλασιάζεται). Αλλά και κατά τους υπόλοιπους μήνες, σχεδόν σε καθημερινή βάση εκτελούμε διακομιδές ασθενών από το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων προς το ΠΑΓΝΗ και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου με αποτέλεσμα τα τρία ασθενοφόρα της βάρδιας να γίνονται δύο καθώς το τρίτο απουσιάζει στη διακομιδή για πολλές ώρες. Επιπλέον, αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με τις άδειές μας, καθώς η υπηρεσία μας αδυνατεί να μας δώσει την προβλεπόμενη άδεια με αποτέλεσμα να μας χρωστά ημέρες άδειας του 2023, του 2022, ακόμα και του 2021.

Από τους διασώστες που εργάζονται στον Τομέα Χανίων, οι έξι είναι επικουρικοί. Σε περίπτωση που οι συμβάσεις τους δεν ανανεωθούν, τότε το προσωπικό δε θα επαρκεί ούτε για τα τρία ασθενοφόρα σε κάθε βάρδια.

Δεν έχει γίνει πρόσληψη διασωστών με προκήρυξη για τα Χανιά από το 2002 και μετά.

Επομένως, χρειαζόμαστε στην επόμενη προκήρυξη του υπουργείου Υγείας να συμπεριληφθούν δέκα θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρων – διασωστών για τον Τομέα ΕΚΑΒ Χανίων καθώς και να δημιουργηθεί νέος Τομέας ΕΚΑΒ Ταυρωνίτη – Κολυμβαρίου με πλήρη στελέχωση. Η σύστασή του κρίνεται αναγκαία λόγω χιλιομετρικής απόστασης και πλήθους περιστατικών (πολλά από τα οποία είναι σοβαρά τροχαία). Πρόκειται για ένα αίτημα που είναι διαχρονικό από την κοινωνία των Χανίων και από τις τοπικές αρχές όπως ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Μαλανδράκης, ο Δήμαρχος Κισσάμου κ. Μυλωνάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων.

Όσον αφορά τους ιατρούς του ΕΚΑΒ που εργάζονται στον Τομέα Χανίων, έχουμε δύο, ενώ χρειάζονται τέσσερις, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ιατρός σε υπηρεσία όλες τις μέρες και όλο το εικοσιτετράωρο.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε να λάβετε υπόψη σας τα αιτήματα τόσο των εργαζομένων όσο και της τοπικής κοινωνίας αναγνωρίζοντας τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν στο νομό Χανίων. Ευχόμαστε για την υλοποίησή τους».

  • Ψήφισμα στήριξης των αιτημάτων του Εργατικού Κέντρου Χανίων από το Δημοτικό Συμβούλιο 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων κατά τη συνεδρίαση της 3ης Απριλίου 2024 έλαβε την υπ΄ αριθμ. 167 Απόφαση, με την οποία εξέδωσε ψήφισμα στήριξης των αιτημάτων του Εργατικού Κέντρου Χανίων.

Στο εν λόγω ψήφισμα επισημαίνεται χαρακτηριστικά:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων στηρίζει τα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου και υιοθετεί το ακόλουθο ψήφισμα, που κατατέθηκε από το Εργατικό Κέντρο Χανίων:

Το κύμα ακρίβειας σαρώνει όλα τα εισοδήματα και εξανεμίζει την αγοραστική δύναμη εκατομμυρίων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. Πολλά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν ακόμη και μια κατάσταση κρίσης επιβίωσης, καθώς δεν μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές μηνιαίες δαπάνες και ανάγκες τους και να πληρώσουν το λογαριασμό για τη θέρμανσή τους. Η ελληνική κοινωνία βιώνει μια νέα περίοδο υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου.

Το μαχαίρι έφτασε πια στο κόκαλο. Η Ελλάδα είναι ουραγός στους μισθούς και πρωταθλήτρια στις τιμές και στην κερδοφορία στην Ευρώπη.

Η κυβέρνηση ισχυρίζονταν όλη αυτήν την περίοδο ότι ο πληθωρισμός είναι εισαγόμενος και σύντομα θα άρχιζε η μείωσή του. Διαψεύστηκε.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων υιοθετεί το πλαίσιο των αιτημάτων, έτσι όπως αυτό έχει διατυπωθεί από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων και τη ΓΣΕΕ, ως φορέων συλλογικής έκφρασης των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ!

Και αυτό μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!

Διεκδικούμε από κοινού με τους συμπολίτες μας εργαζόμενους και διεκδικούμε:

· Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου μισθού, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων νοικοκυριών. Οι μισθοί δεν είναι η αιτία της τρέχουσας πληθωριστικής έξαρσης. Οι εργαζόμενοι και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες είναι τα θύματα αυτής της πληθωριστικής κρίσης κερδών.

· Άμεσα επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού εργατικού δικαίου (επέκταση συλλογικών συμβάσεων, συρροή, μετενέργεια, κλπ.).

· Αυστηρό θεσμικό έλεγχο και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα με την ουσιαστική ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού.

· Πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής και έκτακτη φορολογία επί των κερδών αλυσίδων super market και επιχειρήσεων ενέργειας και μεταφορών και τραπεζών.

· Μείωση του ΦΠΑ για ένα χρόνο σε βασικά είδη διατροφής και διατίμηση σε βασικά αγαθά πρώτης ανάγκης των νοικοκυριών όπως, βρεφικό γάλα, παστεριωμένο γάλα, δημητριακά, τυρί, αλλαντικά, κοτόπουλο, χοιρινό ζυμαρικά, όσπρια, λαχανικά, βρεφικές πάνες, προϊόντα προσωπικής υγιεινής και απορρυπαντικά.

· Τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμακίων ώστε οι ονομαστικές αυξήσεις μισθών και εισοδημάτων να μην εξανεμίζονται με την αύξηση των φόρων.

· Τιμαριθμική αναπροσαρμογή όλων των κοινωνικών επιδομάτων και παροχών.

· Διεύρυνση των δικαιούχων επιδότησης ενοικίου βάσει εισοδηματικών και κοινωνικών κριτηρίων για να αντιμετωπιστεί το υψηλό κόστος στέγασης ειδικά σε νέα ζευγάρια και φοιτητές. Δημιουργία δημόσιου αποθεματικού κοινωνικών κατοικιών.

Προσκαλούμε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην απεργία που έχει προκηρυχθεί για τις 17 Απρίλη και δηλώνουμε τη συμμετοχή μας στην απεργιακή συγκέντρωση και την πορεία του Εργατικού Κέντρου στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10.00 π.μ.

Για την Ελλάδα που μας αξίζει να ζούμε, να εργαζόμαστε, να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, να φροντίζουμε τους αγαπημένους μας, να συνταξιοδοτούμαστε και να γερνάμε!!».

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x