Παρατείνουν τα διυλιστήρια τις εκπτώσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης με αποτέλεσμα οι τιμές να παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα και να μην αυξηθούν έως και 7,5 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο.

Όπως ανακοίνωσε η HELLENiQ ENERGY παρατείνεται έως τις 30 Νοεμβρίου 2022 η έκπτωση των 60 ευρώ ανά κυβικό (ή ανά λίτρο, 6 λεπτά προ ΦΠΑ και 7,5 λεπτά με ΦΠΑ) στις εταιρείες εμπορίας που προμηθεύονται πετρέλαιο θέρμανσης από τα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ.

Η έκπτωση εφαρμόζεται από την έναρξη της περιόδου θέρμανσης και προστίθεται στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης κατά 25 λεπτά το λίτρο που αποφάσισε η κυβέρνηση καθώς και στις εμπορικές προωθητικές ενέργειες που εφαρμόζουν οι περισσότερες εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών.

Στην παράταση της έκπτωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης προχώρησε και η Motor Oil. Ετσι η έκπτωση θα διατηρηθεί έως τις 30 Νοεμβρίου, μέσω των εμπορικών εταιριών του ομίλου (AVIN, Shell, Cyclon), οι οποίες θα διατηρήσουν την ανταγωνιστική τιμολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης όπως ίσχυε από την έναρξη της διάθεσης του προϊόντος στην αγορά.

Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ήταν 1,319 ευρώ το λίτρο.

Πηγή: imerisia.gr