Οι γυναίκες μετά τα 50 πρέπει να τρώνε δύο συγκεκριμένα είδη φρούτων περισσότερο από όλα τα άλλα, σύμφωνα με διατροφολόγο.
Ο κ. Zapata δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τις γυναίκες καθώς μεγαλώνουν- και πρέπει να εστιάζουν τη διατροφή τους σε τροφές που τις ωφελούν- καθώς και τα δύο δρουν για να βοηθήσουν να σταματήσει η αύξηση του βάρους κατά την εμμηνόπαυση και επίσης να μειώσουν τα δυνητικά επιβλαβή επίπεδα χοληστερόλης.
Τα δύο φρούτα που πρέπει να τρώνε οι γυναίκες μετά τα 50
Τα δύο φρούτα που πρέπει να τρώνε οι γυναίκες μετά τα 50 είναι το μήλο και το αχλάδι.
«Υπάρχουν δύο φρούτα που οι γυναίκες πρέπει να τρώνε καθημερινά επειδή βοηθούν στον έλεγχο των παραγόντων που προκαλούν τις περισσότερες ασθένειες», είπε ο Zapata.
Συνιστά μάλιστα οι γυναίκες, ειδικά μετά τα 50, να τα εντάξουν στην καθημερινή τους διατροφή. Αυτό θα ήταν καλό για δύο βασικούς λόγους, σύμφωνα με τον ειδικό.
«Ο πρώτος λόγος αφορά τον έλεγχο του βάρους, καθώς τόσο τα αχλάδια όσο και τα μήλα βοηθούν στη ρύθμιση της φυσικής αύξησης του βάρους που προωθείται από την εμμηνόπαυση».
Ο δεύτερος λόγος σχετίζεται με τη μείωση της λεγόμενης «κακής» χοληστερόλης (LDL). «Τα δύο αυτά φρούτα μπορούν να τη μειώσουν έως και 15-20%, γεγονός που είναι απαραίτητο για την προστασία από τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Αυτοί αποτελούν δύο από τους παράγοντες που επηρεάζουν περισσότερο την εμφάνιση ασθενειών στις γυναίκες», πρόσθεσε.
Φωτογραφία: Unsplash
Bovary.gr






