Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Χανίων στην εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας

Ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Χανίων στην εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας

 

  • Μαγείρεψαν σε εκδηλώσεις αλλά και για φιλανθρωπικό σκοπό

Η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος διοργάνωσαν την εβδομάδα γαλλικής γαστρονομίας Merci chef!

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Χανίων: “Σε αυτήν συμμετείχαν  έξι Γάλλοι σεφ, εκ των οποίων ένας βραβευμένος με αστέρι Michelin και τρεις βραβευμένοι σεφ με την ανώτατη διάκριση M.O.F. (Meilleur Ouvrier de France – Καλύτερος Τεχνίτης της Γαλλίας) ως προσκεκλημένοι από την Γαλλική πρεσβεία. Η όλη εκδήλωση ήταν υπό την καθοδήγηση του σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας, Jean-Marie Hoffman. Διακεκριμένοι Έλληνες σεφ συμμετείχαν και μαγειρεψαν όλοι μαζί για μια σειρά εκδηλώσεων σε διαφορετικά σημεία της Αθήνας αλλά και για φιλανθρωπικό σκοπό. Με αυτόν τον τρόπο  θέλησαν  να τονίσουν τη σημασία της πολιτιστικής ανταλλαγής μεταξύ γαλλικής και ελληνικής κουζίνας.

Η Πρέσβειρας της Γαλλίας στην Ελλάδα, κα. Laurence AUER, τόνισε:  « Η Ελλάδα και η Γαλλία μοιράζονται την ίδια αγάπη για τη γαστρονομία, την παράδοση και τις μαγειρικές απολαύσεις, γύρω από τις τοπικές τεχνοτροπίες και την ανάδειξη των προϊόντων και των περιοχών τους. Η σημασία της τέχνης του τραπεζιού για την κουλτούρα και την οικονομία των δύο χωρών είναι εξίσου ουσιώδης για τον τουρισμό, την ελκυστικότητα και την πολιτιστική κληρονομιά, τόσο στη Γαλλία, όσο και στην Ελλάδα. Είναι μια κοινή κληρονομιά.»

Ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Χανίων συμμετείχε στην εβδομάδα  γαλλικής γαστρονομίας  με τις ομάδες  των νικητών των γαστρονομικών διαγωνισμών των περασμένων δυο ετών ‘Η Κρέπα με άρωμα Κρήτης‘ και ‘Η Τάρτα με άρωμα Κρήτης’.

Οι 4 νικητές, 2 για τις γλυκιές: Ιωάννης Βρουλάκης και Άρης Παπαδομανωλάκης και 2 για τις αλμυρές δημιουργίες: Ελένη Χελιουδάκη και Ειρήνη Κλιναυτάκη, έδωσαν το παρόν και συνέβαλαν στην παρασκευή εδεσμάτων στην κουζίνα της Γαλλικής Πρεσβείας Ελλάδας υπό την καθοδήγηση του chef Jean-Marie Hoffmann και την επίβλεψη του chef Ιωσήφ Πετρώφ, εφόρου δημοσίων σχέσεων και ταμία του Συλλόγου. Καλεσμένη στην εβδομάδα ήταν και η πρόεδρος του Ελληνο-Γαλλικού Συλλόγου Χανίων, Στέλλα Κουτσουπάκη, η οποία παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις της Γαλλικής Πρεσβείας και δήλωσε: «Ήταν μια εμπειρία μοναδική, παρουσιάστηκε μια άλλη νότα της γαστρονομίας, Γάλλοι σεφ δημιούργησαν εδέσματα σε συνεργασία με Έλληνες σεφ. Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος ήταν παρόν σε αυτήν την μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας.

Στους νικητές από την Κρήτη δόθηκε η ευκαιρία, χάρη στους διαγωνισμούς που διοργανώσαμε, να βρεθούν στην κουζίνα της γαλλικής πρεσβείας και να ζήσουν μια εβδομάδα γεμάτη εμπειρίες. Για την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση του Merci Chef! επαινέθηκαν ιδιαιτέρως από την Πρέσβειρα της Γαλλίας. Ο γαστρονομικός διαγωνισμός μας, που έγινε θεσμός και φέτος απλώνεται πλέον σε ολόκληρη την Κρήτη έχει ως θέμα “Pâte à choux (Πάτε α σου) με άρωμα Κρήτης” πάντα υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης- την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και τον Δήμο Χανίων».

 

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x