Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Ο Αντώνης Μουντάκης παρουσίασε τη διακήρυξη του συνδυασμού του

    

Tην διακήρυξη του συνδυασμού «Κίσαμος Αξιών & Ευθύνης» παρουσίασε την Παρασκευή 4 Αυγούστου, ο επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος Κισάμου, Αντώνης Μουντάκης, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ.

Ο κ. Μουντάκης αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κισάμου και τα οποία λιμνάζουν ή οξύνονται συνεχώς καθώς οι τρεις «Καλλικρατικές» δημοτικές αρχές, από το 2010 μέχρι σήμερα, δεν φρόντισαν να σχεδιάσουν την επίλυση τους.

Μάλιστα τόνισε ότι «το σημαντικότερο πρόβλημα, το οποίο μάλιστα έχει φτάσει στο «και πέντε», είναι το νερό, με τα προβλήματα σε πολλές περιοχές του Δήμου να είναι πλέον τεράστια, με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες να ξεσπούν δικαιολογημένα σε καθημερινές διαμαρτυρίες προς τον Δήμο. Ούτε εδώ υπήρξε ο κατάλληλος σχεδιασμός εδώ και χρόνια, ούτε όμως για τα επόμενα. Απαιτείται άμεση συνεργασία με επιστημονικούς συνεργάτες που θα δώσουν τις κατευθύνσεις για εξοικονόμηση, σωστή διαχείριση και εξεύρεση νερού. Απαιτείται ακόμα καταγραφή όλων των γεωτρήσεων και να πάρουν -επιτέλους- οι λιμνοδεξαμενές τον δρόμο τους. Το θέμα αυτό βρίσκεται στην κορυφή της προεκλογικής μας ατζέντας».

Εκτός, της ύδρευσης και άρδευσης, ο κ. Μουντάκης αναφέρθηκε ακόμα:

– Στο έργο της παράκαμψης Κισάμου για τα οποίο χάθηκαν 13 ολόκληρα χρόνια, κάτι που ουσιαστικά παραδέχτηκαν και οι δύο παρατάξεις που διοίκησαν τον Δήμο από το 2010 μέχρι σήμερα. Πλέον πάμε σε νέα μελέτη, ωστόσο μέχρι να «ξεκολλήσει» το έργο θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, να εφαρμοστεί μόνιμη και αυστηρή αστυνόμευση κατά τις ώρες αιχμής και να δημιουργηθούν χώροι στάθμευσης στην πολύπαθη οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

– Στις ξενοδοχειακές επενδύσεις που έρχονται στην περιοχή, για τις οποίες απαιτείται σοβαρή προσέγγιση, καθώς «όλοι θέλουμε τις επενδύσεις, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χώρο, με σεβασμό στο περιβάλλον και σε όλους τους πολίτες. Κι όλα αυτά με βάση το νομοθετικό πλαίσιο και με τις αποφάσεις που θα λάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Τα υπόλοιπα είναι προεκλογικά τερτίπια».

Απαντώντας, σε ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Μουντάκης τόνισε ότι «αυτό ισχύει και για την επένδυση στα Φαλάσαρνα για την οποία θα πρέπει άμεσα να απαντήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να σταματήσει αυτή η έωλη κατάσταση που διχάζει την τοπική κοινωνία. Πιστεύουμε ότι τις επενδύσεις τις θέλει η Κίσαμος, αλλά με όρους και κανόνες. Για οποιαδήποτε επένδυση που θα τους ξεπερνάει είμαστε κάθετα αντίθετοι».

– Στη μπάρα που τοποθετήθηκε στο Λαφονήσι: «Συμφωνούμε με τη θέση των επιχειρηματικών της περιοχής, δηλαδή λέμε ναι στην τοποθέτηση της μπάρας αλλά υπό προϋποθέσεις και εφόσον δημιουργηθούν οι κατάλληλες υποδομές, για την προστασία της προστατευόμενης περιοχής και την αποφυγή ταλαιπωρίας των επισκεπτών. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα να πληθαίνουν τα παράπονα των επισκεπτών και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Ιναχωρίου να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα».

«Θεωρώ όψιμη, υποκριτική, επιλεκτική και… προεκλογική την ευαισθησία της δημοτικής αρχής για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς δεν την είχαν επιδείξει ούτε την περίοδο 2010-2014, ούτε κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο. Θυμίζω την απάντηση που έδωσε ο νυν δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης στις επικρίσεις για την ομπρελοποίηση του Λαφονησιού μόλις πέρσι (Ιούλιος 2022): «γίνεται να έχουμε μία παραλία με τέτοια επισκεψιμότητα και να μην έχουμε ξαπλώστρες; Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι χρειάζονται πολύ περισσότερες ξαπλώστρες για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος!!!». Όσον αφορά στους προβληματισμούς για αλλοίωση του φυσικού κάλλους του τοπίου και την καθαριότητα, ο κ. Μυλωνάκης είχε επισημάνει: «Το φυσικό κάλλος αναπλάθεται!!!».

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι τόσο το θέμα στα Φαλάσαρνα, όσο και στο Λαφονήσι απορρέουν από τη σύγκρουση δύο πόλων, την δημοτική αρχή και έναν επιχειρηματία, για τους δικούς τους λόγους που δεν αφορούν τους δημότες. Αυτό δεν είναι καλό για τον τόπο κι εμείς πρέπει να αποτελέσουμε το αντίβαρο για να μη διχαστεί και τραυματιστεί η τοπική κοινωνία».

– Στην έδρα του Δήμου: Ίσως πρόκειται για πανελλαδικό φαινόμενο το να είναι τόσο απαξιωμένη η έδρα ενός Δήμου. Κι όμως στο Καστέλλι ζει περίπου το 70% των κατοίκων του Δήμου, σ’ αυτό λειτουργεί η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων του Δήμου, σ’ αυτό εκπαιδεύονται και αθλούνται όλα σχεδόν τα παιδιά του Δήμου κ.λπ. Ποιο έργο έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για να αλλάξει μορφή η πόλη; Ποια παρέμβαση έχει γίνει σε πεζοδρόμια, δρόμους και πλατείες; Πως έχουν αξιοποιηθεί τα ιστορικά – αρχαιολογικά σημεία της πόλης; Που βρίσκεται το θέμα της δημιουργίας του open mall; Ποιος είναι ευχαριστημένος από την εικόνα στις παραλίες της πόλης; Που είναι οι αθλητικοί και πολιτιστικοί χώροι; Και πολλά ακόμη ερωτήματα για μια πόλη που μαραζώνει και κρατιέται όρθια χάρη στις προσπάθειες κάποιων επιχειρηματίων.

– Πολλά θέματα συσσωρευμένα: Όπως επισήμανε ο κ. Μουντάκης, «η έλλειψη σχεδιασμού και εν τέλει η αδιαφορία των Καλλικρατικών δημοτικών αρχών έχουν συσσωρεύσει πολλά ακόμη, εξίσου σημαντικά, θέματα που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Δήμου αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών (με τυχαία σειρά: έλλειψη τεχνικής υπηρεσίας, επέκταση Βιολογικού, Σχέδιο Πόλης, δημιουργία νέου κτηριακού συγκροτήματος Λυκείων, αδεσποτία, αξιοποίηση λιμανιού, αξιοποίηση αναπτυξιακών προγραμμάτων κλπ.). Φυσικά αυτά τα θέματα μόνο επιγραμματικά δεν πρέπει να τα αναφέρουμε, καθώς το καθένα έχει το δικό του ειδικό βάρος. Και μόνο η αναφορά σε τόσα σημαντικά προβλήματα, καταδεικνύουν το έλλειμα σοβαρού σχεδιασμού από το 2010 μέχρι σήμερα».

Επίσης, ο κ. Μουντάκης δεσμεύτηκε ότι αν οι δημότες της Κισάμου δώσουν την ευκαιρία στον συνδυασμό «Κίσαμος Αξιών & Ευθύνης» να διοικήσει τον Δήμο από 1-1-2024, ότι:

– Στο τέλος κάθε έτους θα γίνεται διοικητικός απολογισμός σε ανοικτή συνάντηση παρουσία δημοτών για όλα τα θέματα του Δήμου. Κάθε φορά θα προαναγγέλλονται τα έργα της επόμενης χρονιάς και την επόμενη χρονιά θα παρουσιάζεται η πορεία αυτών των έργων. Για να υπάρχει συνέχεια και συνέπεια σε κάθε έργο.

– Στο τέλος κάθε έτους θα πραγματοποιείται οικονομικός απολογισμός, επίσης σε ανοιχτή συνάντηση.

– Θα πραγματοποιείται τουλάχιστον μια ανοιχτή συνάντηση κάθε χρόνο σε κάθε κοινότητα του Δήμου, παρουσία του δημάρχου, των αντιδημάρχων, του τοπικού συμβουλίου και κατοίκων.

Κάλεσμα για κοινή συζήτηση

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Μουντάκης ξεκαθάρισε ότι ο συνδυασμός «Κίσαμος Αξιών & Ευθύνης» δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τις παρατάξεις που ηγήθηκαν του Δήμου τα τελευταία 13 χρόνια, ωστόσο κάλεσε όσους Κισαμίτες θεωρούν ότι η Κίσαμος χρειάζεται μια νέα δημοτική αρχή με αξίες και ευθύνη για τον τόπο να στηρίξουν την νέα προσπάθεια για μια Κίσαμο εξωστρεφή και προσαρμοσμένη στα σημερινά δεδομένα.

«Η δημοτική μας θητεία δεν θα εστιαστεί αποκλειστικά στη διαχείριση των παραλιών, αλλά θα ρίξουμε βάρος και στον πρωτογενή τομέα, τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό. Δήμος Κισάμου δεν είναι μόνο οι τρεις παραλίες, είναι και πολλά ακόμη, είναι όμως και ο δημότης που μέχρι σήμερα παραμένει στο περιθώριο», υπογράμμισε ο κ. Μουντάκης ο οποίος κάλεσε όλους τους επικεφαλής των άλλων συνδυασμών σε τηλεοπτική συζήτηση, για να πάρει ο καθένας θέση για τα ζητήματα που απασχολούν την Κίσαμο. «Εμείς καταθέσαμε τα διαπιστευτήρια μας και θεωρώ ότι σωστό και δημοκρατικό θα είναι να συζητήσουμε μαζί και οι έξι επικεφαλής των συνδυασμών όλα τα θέματα του Δήμου Κισάμου για να μπορέσουν οι δημότες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους».

ΤΕΛΙΚΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ

από HANIA.news 

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x