Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Με επιστολή στην Κεραμέως ζητείται παράταση στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας

Με επιστολή στην Κεραμέως ζητείται παράταση στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας

    

 

Αξιότιμοι κύριες & κύριοι, 

σε ένα καθεστώς δύσκολο για τις επιχειρήσεις, έπειτα από μια πολυετή περίοδο κρίσεων, είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης και στήριξης της επιχειρηματικότητας, έτσι ώστε να μπορέσει να επανέλθει η κανονικότητα. Κατανοούμε την ανάγκη του κράτους και των επιχειρήσεων, τόσο για την εξάλειψη των παθογενειών, όσο και για την ορθή λειτουργία τους.

Γνωρίζουμε ότι η ψηφιακή κάρτα εργασίας αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για την δίκαιη λειτουργία της αγοράς, αλλά και για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Παρόλα αυτά, αιτούμαστε την παράταση της έναρξης εφαρμογής της έως τέλος του τρέχοντος έτους για τους εξής λόγους:

-Εν μέσω της τουριστικής περιόδου, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ζενίθ της, είναι πολύ δύσκολο για τις επιχειρήσεις να διαθέσουν τους απαιτούμενους πόρους για την εφαρμογή της.

-Είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν επαρκώς οι επιχειρήσεις από τις εταιρείες εγκατάστασης του απαραίτητου λογισμικού, εντός των προβλεπομένων ασφυκτικών προθεσμιών.

-Είναι απαραίτητο να υπάρξει πρόβλεψη ώστε να εξασφαλιστούν οι τεχνικές προϋποθέσεις με ευθύνη του κράτους. Όλο το κόστος που απαιτείται για την αγορά και την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς εμπόρους, θα πρέπει να παρέχεται με κρατική επιδότηση.

-Η πρόσφατη διευκρινιστική εγκύκλιος, παρά το γεγονός ότι πράγματι δίνει λύση σε πάρα πολλά θέματα, καθιστά αδύνατη την άμεση εισαγωγή των νέων συμβάσεων.

-Η εφαρμογή της διασύνδεσης των POS με την ΑΔΕΕ δεν έχει σε πολλές περιπτώσεις ολοκληρωθεί, λόγω έλλειψης χρόνου και εξοικείωσης , και κατά συνέπεια υπάρχει πρόβλημα στην εκπαίδευση τόσο των εργαζομένων όσο και των επιχειρήσεων . Το κόστος προμήθειας των POS- ΦΗΜ αλλά και η εγκατάσταση των απαραίτητων λογισμικών και διασύνδεσης αποτελούν ένα ακόμα βραχνά σε μια περίοδο που η ακρίβεια αυξάνει το κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων. Και τούτο μάλιστα, σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία δίνεται μάχη για να μη χαθούν οι ρυθμίσεις χρεών για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο νέο γύρο φορολογικής επιβάρυνσης.

-Τέλος, είναι απαραίτητο να υπάρξουν κάποιες βελτιωτικές αλλαγές όπως ο εξορθολογισμός ή και η κατάργηση των προστίμων καθώς και η εξαίρεση των μικρών επιχειρήσεων με μικρό αριθμό εργαζομένων (τρία έως πέντε άτομα).

Ευελπιστούμε στην ανταπόκριση σας στα δίκαια αιτήματάμας, προς όφελος των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x