Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Κλειστό το φαράγγι της Σαμαριάς τις ημέρες με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

    

 

Ο Δήμος Πλατανιά, στο πλαίσιο εφαρμογής του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων, σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, σε περιαστικά ή μη δάση, σε ευπαθείς και ευαίσθητες περιοχές, στο σύνολο της έκτασης της Π.Ε. Χανίων, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου τις ημέρες εκείνες για τις οποίες θα αποφασίζεται η εφαρμογή του, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες τον δείκτη επικινδυνότητας για πυρκαγιά και τις εισηγήσεις των αρμοδίων Υπηρεσιών, ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η κίνηση και η παραμονή εκδρομέων και στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Σαμαριάς, στις παραπάνω περιπτώσεις.

Της απαγόρευσης εξαιρούνται τα οχήματα και το προσωπικό των κρατικών υπηρεσιών και των Ο.Τ.Α. καθώς και τα μέλη των εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα και μετά από σχετική συνεννόηση με την πυροσβεστική υπηρεσία, εκτελούν χρέη επιτήρηση δασικών οικοσυστημάτων κατά την αντιπυρική περίοδο.

Επίσης υπενθυμίζουμε την απαγόρευση ελεύθερου κάμπινγκ, καθώς και το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο καθ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2021 (1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου) ή ως την ημερομηνία παράτασης της.

Ο Δήμος Πλατανιά καλεί όλους τους πολίτες να στηρίξουν ενεργά την εφαρμογή του ανωτέρω μέτρου – έτσι ώστε όλοι μαζί να συνδράμουμε στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος που είναι υπόθεση όλων μας!

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x