Archives

Post Widget 1

Heath Tips

 • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
 • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Η συμφωνική ορχήστρα νέων της Νέας Υόρκης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

Η συμφωνική ορχήστρα νέων της Νέας Υόρκης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων

    

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 – Το πρόγραμμα

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων της Νέας Υόρκης (NYYS) έρχεται στα Χανιά για μια μοναδική εμφάνιση στο Αρχαιολογικό Μουσείο, με ένα πρόγραμμα που αναδεικνύει το ταλέντο της ορχήστρας και προσφέρει μια θαυμάσια μουσική εμπειρία στο κοινό. Η βραδιά που πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χανίων, της WorldStrides και της ορχήστρας NYYS, και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Χανίων, περιλαμβάνει το διάσημο κοντσέρτο για βιολί σε ρε μείζονα του Tchaikovskyμε σολίστ την JenniferAhn, τη Συμφωνία αρ. 2 του JeanSibelius, και την πρώτη ευρωπαϊκή εκτέλεση του έργου CondenseEternity του AlexBerko.

Την ορχήστρα διευθύνει ο AndrewJ. Kim.

 • Τοποθεσία: Αύλειος χώρος Αρχαιολογικού Μουσείου Χανίων
 • Ημερομηνία: Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024
 • Έναρξη: 21:00
 • Διάρκεια: 75 λεπτά
 • Ελεύθερη είσοδος για το κοινό

Πρόγραμμα

Μέρος 1ο

AlexBerko (1995) | CondenseEternity

Πρώτη πανευρωπαϊκή εκτέλεση

PyotrIlyichTchaikovsky (1840-1893) | Κοντσέρτο για βιολί σε Ρε μείζονα έργο 35

Jennifer Ahn – Σόλοβιολί

 1. Allegro moderato
 2. Canzonetta: Andante

III. Finale. Allegro vivacissimo

Διάλειμμα

Μέρος 2ο

JeanSibelius (1865-1957) | Συμφωνίααρ. 2

 1. Allegretto
 2. Tempo andante, ma rubato

III. Vivacissimo

 • Finale: Allegro moderato

Πληροφορίες για την ορχήστρα

Η Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα της Νέας Υόρκης (NYYS) ξεχωρίζει ως μία από τις πιο διακεκριμένες νεανικές ορχήστρες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα επιτεύγματά της είναι πολυάριθμα, συμπεριλαμβανομένου ενός σημαντικού Βραβείου Grammy το 2022 για την Καλύτερη Ερμηνεία Ορχήστρας. Ιδρύθηκε το 1963 με σκοπό να αναδείξει τα ταλέντα των πιο προικισμένων νέων μουσικών της Νέας Υόρκης, ηλικίας από 12 έως 22 ετών. Με την πάροδο των δεκαετιών, οι δραστηριότητές της επεκτάθηκαν πέρα από την ορχηστρική μουσική για να περιλαμβάνουν προγράμματα μουσικής δωματίου, διεύθυνσης ορχήστρας, σύνθεσης, τζαζ και συγγραφής μουσικής θεάτρου. Οι παραστάσεις της NYYS πραγματοποιούνται σε σημαντικούς χώρους όπως το CarnegieHallκαι το JazzatLincolnCenter. Η NYYS διαθέτει ένα αξιοσημείωτο πρόγραμμα ανάθεσης έργων, το JonDeak First MusicProgram, μέσω του οποίου έχει αναθέσει πάνω από 170 έργα από νέους συνθέτες από το 1984.

Ο Andrew J. Kim, ένας μαέστρος που πρόσφατα έλαβε το Βραβείο Βοήθειας Καριέρας του Ιδρύματος Solti για το 2024, ξεκίνησε τον ρόλο του ως μουσικός διευθυντής της NYYS το φθινόπωρο του 2023. Ο Kimείναι γνωστός για την παθιασμένη και χαρούμενη προσέγγισή του στη μουσική, επιδιώκοντας να δημιουργεί εξαιρετικές μουσικές εμπειρίες και να καλλιεργεί μια ζωντανή μουσική κοινότητα. Στον ρόλο του στη NYYS, συνεργάζεται με ταλαντούχους νέους μουσικούς για να εκτελούν μεγάλα ρεπερτόρια και να παρουσιάζουν πρεμιέρες έργων νέων Αμερικανών συνθετών στο CarnegieHall.

Επιπλέον, είναι αφοσιωμένος στην εκπαίδευση της επόμενης γενιάς μαέστρων μέσω του προγράμματος Robert L. PosterApprenticeConductingProgram. Η εμπειρία του Kim ως μαέστρος εκτείνεται σε διάφορες ορχήστρες τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων των SüdwestdeutschePhilharmonieKonstanz, FortWaynePhilharmonic και DuluthSuperiorSymphonyOrchestra. Έχει επίσης συμμετάσχει σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ και εργαστήρια, όπως το Conductor’sWorkshop στο CabrilloFestival of ContemporaryMusic και το PRISMA Festival στο PowellRiverστον Καναδά. Επιπλέον, διδάσκει στο ConductingInstitute, έναολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης διεύθυνσης ορχήστρας υπό την καθοδήγηση του μέντορά του MiguelHarth-Bedoya.

Η βιολίστρια JenniferAhn, ένα άλλο σημαντικό πρόσωπο που συνδέεται με την NYYS, ξεκίνησε την καριέρα της ως σολίστ σε ηλικία 11 ετών με την OmahaSymphony και έκτοτε έχει χτίσει μια διακεκριμένη διεθνή καριέρα. Με έδρα τη Νέα Υόρκη, η Ahnέχει εμφανιστεί σε σημαντικούς χώρους όπως το CarnegieHall και το Music Academy of the West, και έχει συμμετάσχει σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ και ιδρύματα όπως το ChamberMusic Society of LincolnCenter, το Heifetz International Institute και το Pacific MusicFestival. Το έργο της στην κοινοτική προσέγγιση περιλαμβάνει παραστάσεις για διάφορα προγράμματα και διδακτικούς ρόλους, όπως η θέση της ως καλεσμένη Artist-Faculty στο SummerInstitute του OmahaConservatory of Music (OCM), όπου θα επιστρέψει το 2024. Πολλοί από τους μαθητές της έχουν πετύχει σημαντικές διακρίσεις, κερδίζοντας διαγωνισμούς και εξασφαλίζοντας εισαγωγές σε προ-πανεπιστημιακά προγράμματα, καλοκαιρινά φεστιβάλ και τελικά ακολουθώντας μουσικές καριέρες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Ahn έχει λάβει τα πτυχία της από το ManhattanSchool of Music, όπου σπούδασε υπό την καθοδήγηση των PinchasZukerman και PatinkaKopec, και εργάστηκε ως βοηθός διδασκαλίας. Σήμερα, υπηρετεί ως διευθύντρια ορχήστρας της NYYS και διδάσκουσα καλλιτέχνης με την NewYorkPops, διατηρώντας παράλληλα ένα ιδιωτικό στούντιο διδασκαλίας.

Ο συνδυασμός της ηγεσίας του Andrew J. Kim και των επιδόσεων και διδακτικών ταλέντων της JenniferAhn συμβάλλει σημαντικά στην αποστολή της NYYS να καλλιεργεί νέα μουσικά ταλέντα και να δημιουργεί μια ζωντανή μουσική κοινότητα. Μέσω των προσπαθειών τους, η NYYS συνεχίζει να διατηρεί τη φήμη της ως κορυφαίου ιδρύματος για νέους μουσικούς, προσφέροντάς τους εξαιρετικές ευκαιρίες για ανάπτυξη, παραστάσεις και επαγγελματική εξέλιξη.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x