Η Περιφέρεια, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΙΤΕ, παρουσιάζουν τον ψηφιακό-ιστορικό χάρτη της επανάστασης του ΄21 στην Κρήτη

       

Η Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάζει το καινοτόμο εκπαιδευτικό έργο με τίτλο  «Παραγωγή ψηφιακού εκπαιδευτικού φακέλου για την  επανάσταση του 1821 στην Κρήτη», που υλοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης  και το  Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου, στις 18:00, στην Πειραματική Σκηνή του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου Ηρακλείου.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης, Απασχόλησης και Νέας Γενιάς, Έφη Κουτεντάκη, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Στέλλα Αρχοντάκη, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης, Μανόλης Καρτσωνάκης, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας.

Η εκπαιδευτική δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και τελεί υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Ο ψηφιακός ιστορικός  χάρτης φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κρήτης (https://1821.crete.gov.gr) και φέρει σημειωμένα τα επαναστατικά γεγονότα κατά τόπους. Επιλέγοντας τους «επαναστατικούς τόπους» του χάρτη, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι μαθήτριες  αποκτούν πρόσβαση σε σύντομα κείμενα, για κάθε επαναστατικό γεγονός, οπτικοακουστικό υλικό και σε σχετικές ιστορικές πηγές.

Το περιεχόμενο του διδακτικού φακέλου είναι συμβατό με το αναλυτικό πρόγραμμα Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς αναφέρεται στη διδασκαλία αντίστοιχων διδακτικών ενοτήτων των σχολικών εγχειριδίων ιστορίας.