Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Γιάννης Ζερβός: “Ενωμένοι για το συμφέρον του τόπου”- Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Σφακίων

Γιάννης Ζερβός: “Ενωμένοι για το συμφέρον του τόπου”- Ορκίστηκε το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Σφακίων

 

Πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους προσώπων, τοπικών αρχών, των βουλευτών Σ. Βολουδάκη και Π. Πολάκη κ.ά., το μεσημέρι του Σαββάτου 16 Δεκεμβρίου 2023 η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου Γ. Ζερβού, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και των Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Σφακίων, στο Μουσικοχορευτικό Σύλλογο στη Χώρα Σφακίων.

Τη δέηση στην τελετή ορκωμοσίας τέλεσε ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων, π. Αθανάσιος Καραχάλιος.

Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός ανέφερε: «Σας καλωσορίζω στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σφακίων. Η ορκωμοσία δεν αποτελεί μια τυπική διαδικασία αλλά μια συμβολική πράξη δέσμευσης και ευθύνης απέναντι στους δημότες. Την 1η Ιανουαρίου δεν θα υπάρχουν αντίπαλοι παρά μόνο συναγωνιστές στα μεγάλα ζητήματα για την ανάπτυξη και την πρόοδο των Σφακίων.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους συντοπίτες μας που έδωσαν τη δυνατότητα σε εμένα και τους συνεργάτες μου να πραγματοποιήσουμε το έργο στον Δήμο μας μέσα στην ερχόμενη πενταετία, κάνοντας πράξη τη σημαντική παρακαταθήκη που είχαμε αφήσει την περίοδο 2015 -2019, ολοκληρώνοντας ό,τι είναι δρομολογημένο και από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και ό,τι έχουμε αναφέρει κατά τη διάρκεια της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου. Στους άξονες προτεραιότητας μας περιλαμβάνονται η ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, η αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών και η δημιουργία νέων έργων.

Γνωρίζω πολύ καλά ότι καθαρή εντολή της 8ης Οκτωβρίου δεν αποτελεί λευκή επιταγή. Είναι σε κάθε περίπτωση μια έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών μας. Έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που μας αναλογεί. Έχουμε, πλέον, την εμπειρία όχι μόνο να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες ή αντιξοότητες ενσκήψουν το επόμενο διάστημα αλλά να προχωρήσουμε σε άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις και πρακτικές προκειμένου να εκμεταλλευτούμε, όπως και την περίοδο 15-19, κάθε ευκαιρία για τον Δήμο.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως ο Δήμος Σφακίων, όσο έχω τη τιμή να υπηρετώ τους συνδημότες μου, από τη θέση ευθύνης του Δημάρχου θα διοικείται με σύνεση και αποφασιστικότητα. Με κοινή βούληση και συστράτευση, με έντιμη διαχείριση και διαφάνεια, με ορθολογισμό και προγραμματισμό, μπορούμε να οδηγήσουμε τα Σφακιά σε αναπτυξιακή πορεία ξανά. Έτσι, λοιπόν, πέρα από τη εποικοδομητική κριτική, περιμένω και τις προτάσεις τις αντιπολίτευσης. Οι ανούσιες αντιπαραθέσεις και οι ακραίες συμπεριφορές δεν έχουν καμία θέση στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ούτε και στον δημόσιο διάλογο. Καλούμαστε να καταλύσουμε διαχωρισμούς, ξεκινώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου όπου θα είναι ένα ισχυρό και αποφασιστικό όργανο. Ένα πεδίο δημιουργικής σύνθεσης των προτάσεων και των θέσεων των μελών του, όπου με γόνιμο διάλογο και συλλογικότητα θα λαμβάνονται οι αναγκαίες αποφάσεις.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το περιβάλλον μέσα από το οποίο καλούνται να λειτουργήσουν οι νέες διοικήσεις των Δήμων θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που υπήρχε μέχρι σήμερα. Αλλάζει σε σημαντικό βαθμό και το πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου και των Δημοτικών Συμβουλίων, με την κατάργηση επιτροπών και νομικών προσώπων, την καθιέρωση δεικτών ποιότητας και παρακολούθησης των επιδόσεων των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και την διεξαγωγή ειδικών συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου κάθε δύο μήνες για τον έλεγχο των πεπραγμένων της διοίκησης.

Κυρίες και κύριοι, δεσμεύομαι ότι το όραμα που έχει θέσει η Δημοτική Συνεργασία Σφακίων θα παίρνει κάθε μέρα σάρκα και οστά. Την σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε οικοδομήσει με τους δημότες μας θα την τιμήσουμε στο ακέραιο. Αντιλαμβάνομαι ότι πρέπει να γίνουμε συνεχιστές ενός πολύ σημαντικού έργου που παρήχθη στον τόπο μας από ορισμένους προκατόχους μας. Ήρθε η ώρα να ανεβάσουμε κι άλλο τον πήχη. Ήρθε η ώρα να τιμήσουμε περισσότερο τις διαχρονικές μας παρακαταθήκες. Καλή θητεία και σας ευχαριστώ πολύ», κατέληξε ο κ. Ζερβός.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Με την ευκαιρία της επίσημης πρώτης για την νέα δημοτική θητεία στον Δήμο Σφακιων ορκιζόμαστε σήμερα για τα αυτοδιοικητικά μας καθήκοντα. Όμως δεσμευόμαστε και πέρα από τα καθήκοντα μας γιατί έχουμε σοβαρούς λόγους να υπηρετούμε αυτόν τον τόπο και αυτούς τους ανθρώπους.

Οφείλουμε στον πιο φημισμένο Δήμο της χώρας να μην επιτρέπουμε να ξοδεύεται η φήμη μας σε ταπεινές πολιτικές φιλοδοξίες ή να θεωρούμε τον Δήμο έπαθλο ή πηγή βιοπορισμού ή ευκαιρία αρχομανίας. Θέλουμε τον Δήμο Σφακιων πεδίο προσφοράς και να επιμείνω με τον στίχο του Κωστή Παλαμά «Χρωστάμε σε όσους ήρθαν πέρασαν, θα ρθουν θα περάσουν. Κριτές θα μας δικάσουν οι αγέννητοι οι νεκροί» δηλαδή να κάνουμε αυτό που οφείλουμε με κριτές τους προγόνους και τα παιδιά μας.

Θα ευχηθώ στην νέα Δημοτική Αρχή και τον Δήμαρχο Σφακίων Γιάννη Ζερβό, να ξεπεράσετε τον εαυτό σας και να πετύχετε να ανταποκριθείτε στις μεγάλες ανάγκες του Δήμου μας. Η δημοτική μας παράταξη από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και γώ από την θέση του επικεφαλής, θα στηρίξουμε την λήψη κάθε απόφασης κάθε ωφέλιμης και τεκμηριωμένης πρότασης. Το ίδιο απόλυτοι θα είμαστε επίσης και στην παρακολούθηση της υλοποίησης των αποφάσεων και την λειτουργία του Δήμου χωρίς διπλα βιβλία.

Τέλος δεσμευόμαστε στους Σφακιανους που μας εμπιστεύτηκαν και πίστεψαν στο δικό μας πρόγραμμα, όπως συγκεκριμένα το καταθέσαμε προεκλογικά, ότι θα ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας με πρωτοβουλίες και δράσεις που θα οδηγούν στην ευημερία και στην πρόοδο στον τόπο μας

Καλή δημοτική θητεία!

Βουλευτές και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η βουλευτής Χανίων της ΝΔ Σέβη Βολουδάκη, η οποία σημείωσε: «Στο δύσκολο και απαιτητικό έργο σας  θα είμαι πάντα δίπλα σας ακριβώς όπως πάντα ήταν και ο Μανούσος, που αγαπούσε την επαρχία με όλο του το είναι. Η επαρχία μας είναι ένας τόπος ευλογημένος , για τον οποίο όμως πρέπει να κάνουμε ακόμη πολλά. Ξεπερνώντας οποιεσδήποτε αντιπαραθέσεις, με ομόνοια και ομοψυχία, αλλά και διαφάνεια, επιμονή και εργατικότητα να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να ενισχύσουμε τα Σφακιά μας. Αυτόν τον τόπο τον αδούλωτο και απάτητο από κατακτητές, τον οποίο αποτελεί καμάρι και τιμή να υπηρετεί ο καθένας μας. Η ευθύνη του να αποκαλείσαι Σφακιανή ή Σφακιανός είναι τεράστια και προς τους προγόνους μας και προς τα παιδιά μας. Οφείλουμε αυτό να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Μακριά από μικροπολιτικές και αντιπαλότητες και σε συνεργασία με την νέα δημοτική αρχή θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις να έχει η επαρχία μας την ανάπτυξη, την προκοπή και την ευημερία που της αξίζει».

Αυτόν τον τόπο τον αδούλωτο και απάτητο από κατακτητές, τον οποίο αποτελεί καμάρι και τιμή να υπηρετεί ο καθένας μας. Η ευθύνη του να αποκαλείσαι Σφακιανή ή Σφακιανός είναι τεράστια και προς τους προγόνους μας και προς τα παιδιά μας. Οφείλουμε αυτό να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού. Μακριά από μικροπολιτικές και αντιπαλότητες και σε συνεργασία με την νέα δημοτική αρχή θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις να έχει η επαρχία μας την ανάπτυξη, την προκοπή και την ευημερία που της αξίζει.”

Ακολούθησε χαιρετισμός του βουλευτή Χανίων ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δημάρχου Σφακίων Παύλου Πολάκη, ο οποίος με συγκίνηση ανέφερε ότι έχει αφήσει ένα κομμάτι της ζωής του και θα συνεχίσει να αφήνει σε αυτό τον τόπο. Ο κ. Πολάκης σημείωσε ότι όταν είχε αναλάβει Δήμαρχος Σφακίων δεν υπήρχαν στοιχειώδεις παροχές και υποδομές και πρόσθεσε ότι κατάφερε να κρατήσει όρθιο ένα Δήμο όταν οι ΚΑΠ ήταν μόλις 25.000 ευρώ. Κάλεσε τον κ. Ζερβό να τρέξει ώστε να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος, να ολοκληρωθούν τα έργα, βιολογικοί καθαρισμοί, β’ φάση φρουρίου Φραγκοκάστελλου κ.α. Κλείνοντας, δεσμεύτηκε ότι ήταν, είναι και θα είναι  διπλά σε αυτόν τον τόπο.

Χαιρετισμό απέστειλε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος λόγω συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής στην Αθήνα δεν μπόρεσε να παρευρεθεί. Ο κ. Μαρκογιαννάκης ανέφερε ότι ως γνώστης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για σχεδόν μια δεκαετία, γνωρίζει τις προκλήσεις, τις ευθύνες και τις δυσκολίες που αναλαμβάνει η νέα Δημοτική Αρχή. Με σωστή συνεργασία μεταξύ κεντρικού κράτους και Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούν να επιτύχουν πολλά. Ευχήθηκε στη νέα Δημοτική Αρχή και δεσμεύτηκε για εξεύρεση λύσεων σε πνεύμα δημιουργικής συνεργασίας

Χαιρετισμό απέστειλε επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Χανιών Νίκος Καλογερής, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί λόγω της παρουσίας του στο συνέδριο, με θέμα: «Υδρογονάνθρακες, πράσινη μετάβαση, υδρογόνο: Κρήτη, ενεργειακός κόμβος» που διοργανώνεται στο Ηράκλειο από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας παράρτημα Ανατολικής Κρήτης με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Έρευνας. Ο κ. Καλογερής ευχήθηκε «ολόψυχα κάθε επιτυχία στο έργο σας για το καλό και την πρόοδο του μοναδικού Δήμου Σφακίων και των ξεχωριστών ανθρώπων του και σας διαβεβαιώνω ότι θα στηρίξω την προσπάθειά σας με όλες μου τις δυνάμεις, όπως εξάλλου πράττω πάντα. Θεωρώ δεδομένη την άψογη και εποικοδομητική συνεργασία μας, η οποία έχει δοκιμαστεί τα προηγούμενα χρόνια με εξαιρετικά θεωρώ αποτελέσματα για το καλό του τόπου».

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του πρακτικού από τον Δήμαρχο, τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Προέδρους και Συμβούλους των Δημοτικών Κοινοτήτων και με φιλοξενία προς τιμή των παρευρισκόμενων.

 

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x