Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Επίσκεψη Σταϊκούρα σε ΟΑΚ

Επίσκεψη Σταϊκούρα σε ΟΑΚ

 

Την έδρα του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης στην Αγυιά Χανίων, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 05/02/2024, η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Υπουργός κ. Χρήστος Σταϊκούραςο Υφυπουργός κ. Νίκος Ταχιάος, καθώς επίσης οι κύριοι Κωνταντίνος ΜαγουλάςΓενικός Γραμματέας Υποδομών καιΔημήτρης Αναγνώπουλος Γενικός Διευθυντής Συγκοινωνιακών και Υποδομών,  στη διάρκεια τεχνικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ο.Α.Κ., υπό την παρουσία του κ. Άρη Παπαδογιάννη, του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Κ., κ. Θοδωρή Νίνου  υπηρεσιακών παραγόντων και τοπικών φορέων, ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτηςκαι τα σημαντικά θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του «Οργανισμού».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, οι βουλευτές Χανίων κ. Σέβη Βολουδάκη και Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, ο Αντιπερφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, ο κ. Παναγιώτης ΑντωνόπουλοςΔιευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της κ. Ντόρας Μπακογιάννη καθώς και η εκπρόσωπος της κ. Μπακογιάννη, κ. Μαριάννα Μποτωνάκη.

Οι κύριοι Παπαδογιάννης και Νίνος ενημέρωσαν το κυβερνητικό κλιμάκιο για την συνολική προσπάθεια που καταβάλλεται στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, για την πορεία των έργων που υλοποιεί και που προγραμματίζει να εκτελέσει τα επόμενα χρόνια στο νησί, ενώ ιδιαίτερος ακόμη λόγος έγινε για τον πλήρημετασχηματισμό του«Οργανισμού», τη σύνταξη νέου «Στρατηγικού» και  «Επιχειρησιακού σχεδίου», τη δημιουργία  ουσιαστικά της νέας του «εταιρικής ταυτότητας», καθώς και για τις προκλήσεις της «νέας εποχής» που αντιμετωπίζει ο Ο.Α.Κ.από «θέση ισχύος».

Ο κ. Παπαδογιάννης, αφού καλωσόρισε την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών, ανέλυσε την «πολιτική στόχευση της διοίκησης για το μέλλον του «Οργανισμού». Ο ίδιος στάθηκε «στην ανάγκη εδραίωσης της θέσης του Ο.Α.Κ., στον σχεδιασμό, την κατασκευή και λειτουργίαμεγάλων περιβαλλοντικών έργων στο νησί, τα οποία θα καταστίσουν τα επόμενα χρόνια τον «Οργανισμό» , «πρωταγωνιστή» των εξελίξεωνστην Κρήτη, επιφέροντας του παράλληλακαι σημαντικά έσοδα. Η διοίκηση, ανέλυσε ακόμη το θέμα του ενεργειακού ζητήματος που απασχολεί τονΟ.Α.Κ. και τις προσπάθειες που καταβάλλονται προς αυτή την κατεύθυνση..

«Βρισκόμαστε σήμερα στην Κρήτη, για να διαπιστώσουμε την εξέλιξη υλοποίησης εμβληματικών έργων, τα οποία δρομολογούνται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στο νησί. Έργα, των οποίων ο Προϋπολογισμός υπερβαίνει τα 3,5 δισ. ευρώ. Ξεκινήσαμε από τα Χανιά, όπου είχαμε μια παραγωγική συνάντηση στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, με τη Διοίκηση και τους εργαζομένους του. Διοίκηση με την οποία έχουμε στενή συνεργασία, σε μηνιαία βάση, δρομολογώντας σημαντικές παρεμβάσεις για το νησί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Από τη δική του πλευρά,  ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος, τόνισε ότι  «Ο ΟΑΚ είναι μια κληρονομιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην Κρήτη και κυρίως ένα πάρα πολύ σημαντικό πείραμα. Και αυτό γιατί δεν είναι μία κρατική εταιρεία αλλά μία εταιρεία στην οποία εκτός των άλλων συμπράττουν και η Περιφέρεια και οι Δήμοι της Κρήτης. Το έργο που παράγει ο ΟΑΚ είναι πολύ σημαντικό. Ο ΟΑΚ αποτελεί έναν πιλότο, ο οποίος σε ένα επόμενο βήμα παρεμβάσεων στην Κρήτη θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Και αυτό είναι πολύ κρίσιμο για την Κρήτη που απειλείται από λειψυδρία. Πέραν λοιπόν από το γεγονός ότι η Κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα την εκτέλεση αυτών των πολύ σημαντικών έργων στην Κρήτη, η αναβάθμιση του ΟΑΚ αποτελεί επίσης μια πρόκληση στην οποία δεν μπορούμε να μείνουμε αμέτοχοι. Είναι κάτι το οποίο θα ακολουθήσει σε θεσμικό επίπεδο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά το πέρας της σύσκεψηςστηνΑγυιά, το κυβερνητικό κλιμάκιο, μετέβη στο Δημαρχείο Αμαρίου όπου παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη, ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Αμαρίου, κ. Παντελή Μουρτζανό και τοπικούς φορείς της περιοχής, για το δρομολογούμενο έργο που αφορά την κατασκευή του νέου Φράγματοςτου Πλατύ Ποταμού. Αμέσως μετά, ακολούθησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Φράγματος Ποταμών Αμαρίου.

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x