Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Δήμος Κισσάμου: Ορκίστηκε η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο

Δήμος Κισσάμου: Ορκίστηκε η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο

 

Η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Κισάμου, καθώς και των Προέδρων και των Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων, πραγματοποιήθηκε ανήμερα του πολιούχου του Καστελίου, Αγίου Σπυρίδωνα, στο Δημαρχείο της περιοχής.

Η τελετή έγινε παρουσία των μητροπολιτών Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιου, Κυθήρων και Αντικυθήρων Σεραφείμ, Πέτρας και Χερρονήσου Νεκτάριου, της βουλευτή Χανίων της ΝΔ Σέβης Βολουδάκη, του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλογερή, του δημάρχου Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη, του δημάρχου Κυθήρων και Αντικυθήρων Στράτου Χαρχαλάκη, του προέδρου του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνη Ροκάκη, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπων τοπικών σωματείων και φορέων, καθώς και πολιτών.

Οι 24 από τους 25 δημοτικούς συμβούλους ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο, ενώ με πολιτικό όρκο ορκίστηκε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Κισάμου, Γιώργος Φραγκιουδάκης.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΣΑΜΟΥ

Στην ομιλία του, ο επανεκλεγείς δήμαρχος Κισάμου Γιώργος Μυλωνάκης σημείωσε, αρχικά, ότι «με την ορκωμοσία μας σήμερα έχουμε την πρώτη έμπρακτη, συμβολική, αλλά και πολύ ουσιαστική, εκδήλωση ενότητας και ομοθυμίας της πενταετίας που ξεκινά. Όλοι εμείς, ανεξαρτήτως παραταξιακής προέλευσης, αποδεχόμαστε την τιμή και το χρέος να υπηρετούμε το κοινό καλό όλων των συμπολιτών μας».

«Από το βήμα αυτό, θα ήθελα να εκφράσω τις προσωπικές μου ευχαριστίες αλλά και τις ευχαριστίες των εκλεγμένων συμβούλων του συνδυασμού μας, προς όλους τους συνδημότες μας που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και μας έδωσαν με μεγάλη πλειοψηφία τη δημοκρατική εντολή να διοικήσουμε τον Δήμο Κισάμου την επόμενη πενταετία. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τιμήσουμε την επιλογή τους», υπογράμμισε, ακολούθως, ο κ. Μυλωνάκης.

Παράλληλα, τόνισε ότι «κατά την τετραετία αυτή που σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται, προσπαθήσαμε, κατά το δυνατόν, να ανταποκριθούμε στις αγωνίες και τις ανάγκες των δημοτών μας. Καταφέραμε να διεκδικήσουμε να έρθουν μεγάλα και σημαντικά έργα στην Κίσαμο, να επανεκκινήσουμε και να προωθήσουμε όλα αυτά που είχαν μείνει στάσιμα και τα είχε ανάγκη ο τόπος μας, να αποκαταστήσουμε συνεργασίες, την εικόνα και τη λειτουργία του Δήμου αλλά επίσης να προστατεύσουμε και να διαχειριστούμε ορθά τις διάσημες παραλίες μας, το Λαφονήσι, τον Μπάλο και τα Φαλάσαρνα, προς όφελος του περιβάλλοντος που είναι ο κύριος παράγοντας της αναπτυξιακής διαδικασίας προς όφελος του συνόλου των πολιτών».

Ο Δήμαρχος Κισάμου επισήμανε, ακόμη, πως «κάτι που για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο, είναι η πίστη μας στην ενότητα των συμπολιτών μας και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του τόπου. Κοινός αντίπαλος είναι μόνο τα προβλήματα και κοινός στόχος είναι να τα επιλύσουμε προς όφελος των δημοτών μας. Γι’ αυτό είναι αναγκαία η ενότητα και η συνεργασία. Πρόθεσή μας», πρόσθεσε, «είναι -και πρέπει να είναι- να παραμείνουμε δημοκρατικοί, αλλά να είμαστε όμως όπως οφείλουμε -και όπως αποδείξαμε στην πρόσφατη ιστορία μας- αποφασιστικοί όταν έρχεται η στιγμή να λάβουμε δύσκολες αλλά απαραίτητες αποφάσεις για το καλό του τόπου. Του τόπου μας που είναι ευλογημένος. Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές, που μας παρακολουθούν και μας κρίνουν αυστηρά για το μέλλον που θα τους παραδώσουμε. Από εμάς εξαρτάται αν θα παραδώσουμε ένα μέλλον για το οποίο θα μας ευχαριστούν ή ένα μέλλον για το οποίο θα μας αναθεματίζουν».

Ο κ. Μυλωνάκης τόνισε ότι «στο ξεκίνημα της νέας αυτής δημοτικής περιόδου, τα δεδομένα στον Δήμο Κισάμου, προφανώς απέχουν από το να χαρακτηριστούν ρόδινα. Δεν λύσαμε όλα τα προβλήματα. Όλες μας όμως οι αποφάσεις και οι ενέργειες στόχευαν στο μέγιστο κοινόχρηστο όφελος και τα όποια λάθη μας ή παραλείψεις μας δεν έγιναν με υστεροβουλία. Αναγνωρίζουμε ότι υπήρξαν μικρές και μεγάλες καθυστερήσεις σε πολλά ζητήματα, κάποιες δικαιολογημένες και κάποιες που θα έπρεπε να αποφευχθούν. Πολλές φορές, άλλο σκέφτεσαι, άλλο φαντάζεσαι, άλλο οραματίζεσαι και άλλο μπορείς να υλοποιήσεις. Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών που υπάρχουν. Η πανδημία, η έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών και προσωπικού, η οικονομική δυσπραγία, αλλά και η γραφειοκρατική αντίληψη των μηχανισμών του κεντρικού κράτους επιφέρουν δυστυχώς προβλήματα και γκρίνια. Με τις απαραίτητες προσαρμογές στα δεδομένα που προέκυψαν αλλά και με την καλή συνεργασία των υπηρεσιών, με τη συνεργασία και την συνεννόηση με τους όμορους Δήμους σε κοινά θέματα και τη στρατηγική βοήθεια και αμέριστη συμπαράσταση όλων των θεσμικών παραγόντων του τόπου, κυρίως της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών Βουλευτών, προσπαθήσαμε και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, οι ελλείψεις αυτές να μη γίνουν τροχοπέδη και άλλοθι αδράνειας».

Ο κ. Μυλωνάκης σημείωσε, επίσης, ότι «οι εκλογές του Οκτωβρίου αποτελούν παρελθόν. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Δεν υπάρχουν αντίπαλοι αλλά μόνο συναγωνιστές. Κανείς δεν περισσεύει. Είμαι βέβαιος πως αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε συλλογικά τα μεγάλα ζητήματα για την ανάπτυξη και την πρόοδο του τόπου μας. Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες, οι στείρες αντιπαραθέσεις, οι προσωπικοί άγονοι διαξιφισμοί, δεν έχουν θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πετύχουμε το έργο μας και στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα έργων, με γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των τοπικών και δημοτικών κοινοτήτων. Ελπίζω σε σύντομο χρονικό διάστημα, να μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι για τον ρυθμό, την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών του Δήμου Κισάμου προς τους πολίτες. Η νέα Δημοτική Αρχή θα υπηρετήσει τα συμφέροντα των πολιτών χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, διεκδικώντας με σθένος και συνέπεια δίκαια αιτήματα για την ευημερία και την ανάπτυξη του Δήμου μας», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μυλωνάκης, ο οποίος συνεχάρη «για την εκλογή τους όλους τους δημοτικούς συμβούλους, νέους και παλιούς, όλων των δημοτικών παρατάξεων» και ευχήθηκε «να έχουμε μια δημιουργική και παραγωγική θητεία προς όφελος της Κισάμου».

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Τα περί «ενότητας» και «σύμπλευσης δυνάμεων», πρέπει να αποδεικνύονται «και από τις αντίστοιχες πράξεις» και να μην παραμένουν στα λόγια, υπογράμμισε σε δήλωσή του μετά το πέρας της τελετής ορκωμοσίας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Κισάμου Θοδωρής Σταθάκης.

«Θέλω να ευχηθώ εγκάρδια καλή δύναμη με υγεία και επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνουν όλοι, για τη νέα δημοτική περίοδο. Ο Άγιος Σπυρίδωνας και η Παναγιά η Μυρτιδιώτισσα που ευλογεί αυτό το διάστημα τον Δήμο Κισάμου να δώσει πραγματική φώτιση στον κ. Δήμαρχο και στη νέα Δημοτική Αρχή, ώστε οι αποφάσεις και ενέργειες τους να είναι δίκαιες, χρήσιμες για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Διότι, δυστυχώς, δεν ξεκινάει με αυτές τις προϋποθέσεις και δεν μπορώ να κατανοήσω τους λόγους», υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης.

Και συνέχισε: «Μετά την ορκωμοσία θα ακολουθήσει εόρτιο γεύμα στο Τσατσαρωνάκειο Πολύκεντρο για το όποιο έλαβαν πρόσκληση από τον Δήμο Κισάμου όλοι οι νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Σήμερα μάθαμε ότι κλήθηκαν (δεν γνωρίζω για το σύνολο) και τωρινοί δημοτικοί σύμβουλοι, πάλι μόνο της Δημοτικής Αρχής και -πολύ σωστά- και οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων. Μάλλον πως το πρόβλημα χώρου αφορούσε τα έξι νέα και τα έξι παλαιά μέλη των αντιπολιτεύσεων. Ο κ. Δήμαρχος μίλησε για ενότητα και σύμπλευση δυνάμεων, αλλά αυτό πρέπει να αποδεικνύεται και από τις αντίστοιχες πράξεις και όχι μόνο στα λόγια», υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης, γνωστοποιώντας την απόφασή του να μην παραβρεθεί στο γεύμα.

«Ζητώ συγγνώμη από τους εκλεκτούς παραβρισκόμενους στον Δήμο μας και ξεκινώ από τους Σεβασμιώτατους μητροπολίτες Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ. Σεραφείμ,  έτρας και Χερρονήσου κ.κ. Γεράσιμο και φυσικά τον Κισάμου και Σελίνου μητροπολίτη μας κ.κ. Αμφιλόχιο, τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη και τους  λοιπούς αξιαγάπητους εκλεκτούς συνδαιτημόνες, αλλά η απουσία μου από το γεύμα δεν συνιστά σε καμία περίπτωση απαξίωση προς τα πρόσωπα έκαστον, αλλά σεβασμό προς τους μη προσκεκλημένους νέους και παλαιούς δημοτικούς συμβούλους των αντιπολιτεύσεων», κατέληξε ο κ. Σταθάκης.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ

Στον χαιρετισμό του, ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος συνεχάρη «όλους τους νεοεκλεγέντες και τις νεοεκλεγείσες στη νέα αυτή πενταετή θητεία τους. Να τους ευχηθούμε να έχουν δύναμη και φώτιση και ευλογία και χάρη παρά Θεού για να μπορέσει αυτός ο τόπος να συνεχίσει να προάγει τον πολιτισμό του και την αλληλεγγύη του στους πολίτες του Δήμου και ευρύτερα σε όλους τους πολλούς χιλιάδες επισκέπτες που τον επισκέπτονται κατά τους θερινούς κυρίως μήνες».

«Να ευχηθούμε κύριε Δήμαρχε και σε σας και στους συν υμίν και σε όλα τα μέλη, σε όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων και σε όλους όσους έχουν εκλεγεί μέσα από τη διαδικασία αυτή που ο λαός επέλεξε και έθεσε τον καθένα στο δικό του το μετερίζι να έχετε το πνεύμα της ενότητας και της αγάπης, νομίζω όλοι μας χρειάζεται έτσι να πολιτευόμεθα και να πορευόμεθα, ιδιαίτερα όσοι ασκείτε εξουσία σε ό,τι αφορά τα της Δημοτικής Αρχής χρειάζεται μέσα σε αυτή την ενότητα να πορευθείτε και να πορευθούμε όλοι μαζί. Και αυτή η ενότητα, βέβαια, προϋποθέτει ταπείνωση γιατί χωρίς ταπείνωση ούτε η ενότητα ούτε η αγάπη μπορεί να υπάρξει. Χαιρόμεθα που όλοι και όλες όσοι εμπλέκεστε σε όλη αυτή τη διαδικασία της νέας Δημοτικής Αρχής διακρίνεστε και για την αγάπη σας για τον τόπο και για το πνεύμα της ενότητας που μπορεί ακόμα περισσότερο προφανώς να καλλιεργηθεί και να αυξηθεί και για το πνεύμα της ταπείνωσης, χωρίς το οποίο, επαναλαμβάνουμε, δεν μπορεί να ανέβει ο τόπος. Πρέπει να ταπεινωθούμε εμείς για να ανέβει ο τόπος ψηλά. Αν εμείς μένουμε στα ψηλά τότε ο τόπος θα μένει χαμηλά», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αμφιλόχιος.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

Ενότητα, συνεργασία και διεκδίκηση, ευχήθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην επανεκλεγείσα Δημοτική Αρχή Κισσάμου, μετά την ορκωμοσία που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κισσάμου Χανίων παρουσία εκκλησιαστικών, τοπικών αρχών και φορέων.

Παράλληλα, τόνισε πως η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει να στηρίζει τον Δήμο σε επίπεδο τεχνικών υπηρεσιών για να μπορεί να υλοποιεί έργα.

«Εύχομαι στην εκλεγμένη νέα δημοτική αρχή Κισσάμου, σιδεροκέφαλη, καλή επιτυχία και με ενότητα να διεκδικεί και από την περιφέρεια και από την κεντρική εξουσία. Εμείς είμαστε δίπλα στο δήμο Κισάμου, το έχουμε αποδείξει και μέσα από τα έργα και την προγραμματική σύμβαση που έχουμε κάνει για να εκτελούμε τα έργα του δήμου. Γιατί δεν υπάρχει τεχνική υπηρεσία που να μπορεί να τα δημοπρατήσει», δήλωσε ο Περιφερειάρχης.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης τόνισε πως θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα δυο μεγάλα έργα με οραματικό χαρακτήρα για την περιοχή.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα με δύο μεγάλα οραματικά έργα που έχει ανάγκη ο τόπος, το ένα είναι το γυμνάσιο λύκειο και το ΕΠΑΛ (15 εκ) και το μεγάλο αναπτυξιακό έργο της ανάπλασης της Κισσάμου που γίνεται η μελέτη. Υποστηρίζουμε αυτήν την πρόταση, διεκδικούμε τους πόρους και με την ολοκλήρωση της μελέτης δημοπρατείται έργο που θα είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο», ανέφερε. 

Σε ότι αφορά το σχολικό συγκρότημα ο περιφερειάρχης Κρήτης επεσήμανε πως είναι σε αναμονή της έγκρισης από την πολεοδομία «άρα εκτιμούμε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2024 θα μπορεί το έργο αυτό να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και να δημοπρατηθεί».

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ευχήθηκε καλή θητεία στη νέα Δημοτική Αρχή, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Κρήτης ήταν και θα παραμείνει δίπλα στο Δήμο Κισάμου για την προώθηση και την υλοποίηση σειράς αναπτυξιακών έργων στην ευρύτερη περιοχή.

 

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x