Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του έργου “Ύδρευση αστικής – τουριστικής περιοχής από Γεωργιούπολη έως Καβρό με νερά γεωτρήσεων”, προϋπολογισμού 1.750.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Αποκορώνου.
Στην ανακοίνωσή του σημειώνει:
“Η ύδρευση της παραπάνω περιοχής, η οποία περιλαμβάνει τους οικισμούς Γεωργιούπολης και Καβρού, που διαθέτουν εγκεκριμένα σχέδια πόλης και αναπτύσσονται συνεχώς καθώς και πλήθος μεγάλων τουριστικών μονάδων, πολύ υψηλού επιπέδου, οι οποίες λειτουργούν, ειδικά του θερινούς μήνες, με πληρότητες που αγγίζουν το 100%, γίνεται σήμερα με άντληση νερού από τη λίμνη Κουρνά και τις πηγές Αργυρούπολης και συμπληρωματικά από το ταχυδιϋλιστήριο του ΟΑΚ στα Δράμια.
Το έργο προβλέπει τη μεταφορά πλεονασματικού όγκου νερού, της τάξης των 1.200.000 κυβικών μέτρων ετησίως, από γεωτρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή μεταξύ των οικισμών Μάζας, Χάμπαθα και Φονέ στη δεξαμενή εξίσωσης, χωρητικότητας 1.000 m3, στην περιοχή Αλμυρού, πλησίον και νοτιοδυτικά του οικισμού Γεωργιούπολης. Από την παραπάνω δεξαμενή το νερό θα μεταφέρεται στο εσωτερικό δίκτυο διανομής του νερού ύδρευσης του οικισμού Γεωργιούπολης καθώς και προς ανατολάς, έως τα όρια του Δήμου, στην περιοχή Καβρού, τροφοδοτώντας την τουριστική, παραλιακή περιοχή.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, το υπόψη έργο θα επιλύσει οριστικά και μακροπρόθεσμα (σε ορίζοντα 40ετίας) το πρόβλημα της ύδρευσης στην παραλιακή περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Γεωργιούπολης, έχει όμως και θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αφού θα συμβάλλει στη μείωση έως μηδενισμό των αντλούμενων ποσοτήτων νερού από την περιβαλλοντικά ευαίσθητη λίμνη Κουρνά. Ήδη από την πρώτη δημοτική περίοδο, ασχοληθήκαμε κατά προτεραιότητα με την ύδρευση της παραπάνω περιοχής, η οποία αποτελεί μίας από της κύριες (αν όχι την κυριότερη) τουριστικές περιοχές του Δήμου. Κατόπιν τούτου, αναθέσαμε τις οριστικές τεχνικές και περιβαλλοντικές μελέτες, για την ωρίμανση του υπόψη έργου. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των μελετών υποβάλλαμε το έργο στο πρώτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα που προέκυψε (πρόγραμμα Φιλόδημος) και λόγω του κατεπείγοντα χαρακτήρα του και της αρτιότητας των μελετών ήταν από τα πρώτα στην Ελλάδα, που χρηματοδοτήθηκαν.
Συνεχίζοντας ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Κουκιανάκης ανέφερε ότι προέκυψαν καθυστερήσεις μετά την αλλαγή του Φιλόδημου σε Τρίτση, αλλά και πάλι, έπειτα από πιέσεις, το έργο δημοπρατήθηκε και προέκυψε ο μειοδότης ανάδοχος, ο οποίος υπέγραψε την αντίστοιχη σύμβαση κατασκευής του, με φορέα υλοποίησης τον ΟΑΚ Α.Ε., έπειτα από προγραμματική σύμβαση με τον κύριο του έργου Δήμο Αποκορώνου. Το έργο ξεκίνησε να κατασκευάζεται και ολοκληρώθηκε.
Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, αλλά και από τη μέχρι τώρα πορεία της, η παρούσα Δημοτική Αρχή τηρεί τις δεσμεύσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και της οικονομικής ανάπτυξης στο Δήμο, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον, όπως άλλωστε επιβάλλει η εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Για τα παραπάνω έχουμε τη χαρά να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, έπειτα από τις εκλογικές εντολές που λάβαμε από εσάς”.