Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Χαράλαμπος Κουκιανάκης για ΣΜΑ: “Με υπευθυνότητα και πνεύμα συνεργασίας λύνονται τα προβλήματα”

Χαράλαμπος Κουκιανάκης για ΣΜΑ: “Με υπευθυνότητα και πνεύμα συνεργασίας λύνονται τα προβλήματα”

    

“Με υπευθυνότητα και πνεύμα συνεργασίας λύνονται τα προβλήματα”, επισημαίνει σε σημερινή ανοιχτή επιστολή του ο δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκιανάκης αναφερόμενος στη δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

 

«Αποκορωνιώτισσες/ες, αγαπητές/οί συνδημότισσες/ες

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στις 26/06/2024 , ομόφωνα η Ολομέλεια εξουσιοδότησε τον δήμαρχο Αποκορώνου Χαράλαμπο Κουκιανάκη να διερευνήσει αν και κατά πόσο πληροί τις προϋποθέσεις η θέση «Αμπέλι», στα όρια της τοπικής κοινότητας Μάζας για Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.

Δυστυχώς και «πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρεις», πριν καν ξεκινήσει οποιαδήποτε διερεύνηση από την πλευρά της η δημοτική αρχή, γίνεται θεατής σε ένα «θέατρο του παραλόγου», το οποίο προφανώς και προκάλεσαν οι διαστρεβλωμένες ειδήσεις που τεχνηέντως μεταφέρθηκαν  στην τοπική κοινωνία. Πως αλλιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς ότι μια απλή απόφαση για ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ έγινε ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΜΑ; Που αλήθεια στόχευε μια τέτοια ενέργεια και σε τι αποσκοπούσε; Ως προς τι η παραπληροφόρηση και οι οιμωγές (εκκωφαντικές κραυγές);

Για άλλη μια φορά το σχέδιο του κοινωνικού αυτοματισμού σε πλήρη εξέλιξη. Στόχος – τι άλλο:- η κοινωνική συνοχή, η κοινωνική  ειρήνη και η ευημερία του Αποκόρωνα…

Τακτικές του να υβρίζονται ή να τραμπουκίζονται επιφανείς αντιδήμαρχοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων και να ωθείται ο κόσμος στα «κάγκελα», αν μη τι άλλο, προέρχονται από άλλα ακραία καθεστώτα και δεν ανήκουν σε καμία περίπτωση στο δημοκρατικό τόξο του Αποκόρωνα.

Οι «υπεύθυνοι του …εγκλήματος στην πυρά». Γιατί;  Επειδή τόλμησαν – και μάλιστα μέσα από απόλυτα διαφανείς διαδικασίες- να δώσουν εντολή στον δήμαρχο να μελετήσει και να διερευνήσει το φλέγον θέμα της δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και να μεταφέρει τα όποια αποτελέσματα σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση κι επεξεργασία δεδομένων (αν υπάρξει στο μέλλον συζήτηση καθώς εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες με προεξάρχουσα την Αρχαιολογική).

Το κοινό πρόβλημα δηλαδή που απασχολεί χρόνια τώρα τον Αποκόρωνα  και που όλοι «κόπτονται για την επίλυσή του», γίνεται και πάλι όπλο αντιπαλότητας στο βωμό μικροπολιτικών συμφερόντων και μικροπελατειακών σχέσεων, πριν καν ξεκινήσουν οποιεσδήποτε διαδικασίες.

Όμως όσοι εξυφαίνονται τέτοιου είδους σενάρια, μάλλον «λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο»…

Η δημοτική αρχή είναι εδώ για να διαφυλάξει την ενότητα των πολιτών, δημιουργώντας ικανές και αναγκαίες συνθήκες συνεργατικότητας και ομαδικότητας. Χτίζοντας κανείς σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης μόνο τότε μπορεί «να διαβεί τον Ρουβίκωνα». Κι εμείς από αυτό εδώ το μετερίζι αυτό κάνουμε. Σφυρηλατούμε καθημερινά τις σχέσεις με τους δημότες μας έτσι ώστε από κοινού να μπορούμε να αντιπαρέλθουμε στις γκεμπελίστικες μεθόδους που ορισμένοι απεργάζονται.

Μαζί με τον λαό του Αποκόρωνα, με τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας, θα ενεργούμε για το μέλλον μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Αφουγκραζόμενοι το σφυγμό της κοινωνίας, τις αγωνίες της και τις σκέψεις της, σε διαρκή επικοινωνία μαζί της, θα ενεργούμε κάθε φορά με τέτοιο τρόπο που θα προάγουμε την πρόοδο και την ευημερία.

Ο τόπος μας, ο Αποκόρωνάς μας, είναι ευλογημένος κι έχουμε χρέος όλοι μας, με απόλυτο σεβασμό να τον προστατέψουμε και να τον παραδώσουμε ακόμα καλύτερο στις επόμενες γενιές.

Το πρόβλημα με τον ΣΜΑ που φαντάζει δυσεπίλυτο – όπως και πολλά άλλα που απασχολούν τη δημοτική αρχή-, θα βρούν το δρόμο τους αρκεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε αγαστή συνεργασία να αναζητούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις».

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x