Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Ασφαλιστήριο και ΚΤΕΟ εντάσσονται στο ψηφιακό πορτοφόλι του gov.gr

 

Δύο επιπλέον έγγραφα για το όχημά τους θα έχουν στο ηλεκτρονικό τους πορτοφόλι τις προσεχείς ημέρες όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος.

O κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι τις προσεχείς ημέρες οι ιδιοκτήτες οχημάτων εκτός από το ψηφιακό δίπλωμα και την ψηφιακή ταυτότητα θα έχουν στο «Ψηφιακό Πορτοφόλι» του Gov.gr τόσο το ψηφιακό ασφαλιστήριο συμβόλαιο όσο και το ΚΤΕΟ του οχήματός τους.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Υφυπουργός: «Όσον αφορά στις ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες η κυβέρνηση έχει κάνει περισσότερα από εκείνα που είχε εξαγγείλει. Τις επόμενες ημέρες προστίθενται το ΚΤΕΟ και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο στο ψηφιακό πορτοφόλι (Gov.gr/Wallet). Δυστυχώς σήμερα το 35-40% των οχημάτων δεν περνούν από ΚΤΕΟ! Αυτό καταλαβαίνουμε όλοι τι σημαίνει. Η ασφαλής χρήση του οχήματος μετά τον έλεγχο του ΚΤΕΟ έχει καλύτερα αποτελέσματα από κάποιο όχημα που έχει τουλάχιστον 10 χρόνια να περάσει από τεχνικό έλεγχο.

Δημιουργούμε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα φαίνεται αν ένα αυτοκίνητο δεν έχει περάσει από ΚΤΕΟ και στους παραβάτες θα επιβάλλονται τα πρόστιμα που επιβάλλει η νομοθεσία. Ήδη αυτή η πλατφόρμα υπάρχει για τα ανασφάλιστα οχήματα και σύντομα θα επιβάλλονται και τα πρόστιμα.»

Παράλληλα ο υφυπουργός Μεταφορών ανέλυσε τα σχέδια του υπουργείου σχετικά με την αυστηροποίηση του νέου ΚΟΚ, για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Υπουργείου και την έναρξη του εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα: «Η ηλεκτροκίνηση στην πράξη» που διοργανώνεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Επιπρόσθετα ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στον δρόμο  Ε.Ο. Κοζάνης-Λάρισας ο οποίος επιτέλους λαμβάνει σάρκα και οστά αλλάζοντας το Υπουργείο τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δρόμου με μιάμιση και μιάμιση λωρίδα και ξεκινά να υλοποιείται το έργο!

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα αυστηροποιηθούν κάποιες παραβάσεις που θεωρούνται επικίνδυνες ενώ παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη νέα γενιά οδηγών.

Ειδικότερα ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι: «Οι Έλληνες οδηγοί δεν έχουν οδηγική κουλτούρα αλλά τα τελευταία 10 χρόνια αποκτούμε και οι νέοι παρατηρούν τον πατέρα και την μητέρα τους ως οδηγούς. Άλλωστε σε αυτή την λογική επιτρέψαμε σε νέους 17 ετών να οδηγούν αυτοκίνητο νόμιμα με την παρουσία οδηγού συνοδού. Με αυτό τον τρόπο δείχνουμε στους νέους ότι τους εμπιστευόμαστε.»

Όσον αφορά στο νέο ΚΟΚ ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ότι: «Ο νέος ΚΟΚ θα βγει σε δημόσια διαβούλευση τον Δεκέμβριο και θέλουμε να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ενώ επίσης θα προβλέπει την «απενεχοποίηση» του αυτοκινήτου! Αν δηλαδή σε μια οικογένεια ένας από τους πολλούς οδηγούς είναι παραβάτης μόνο εκείνος θα τιμωρηθεί και η υπόλοιπη οικογένεια δεν θα στερηθεί το αυτοκίνητο.»

Όσον αφορά στην οδική ασφάλεια o κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι βρίσκονται σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας ώστε να μπει κανονικά στα σχολεία ως μάθημα με μια διαβαθμισμένη παρουσία από το νηπιαγωγείο, το δημοτικό, το γυμνάσιο και το λύκειο.

Προειδοποιητικό SMS πριν το πρόστιμο

Μια νέα εφαρμογή που θα περιλαμβάνει την αποστολή SMS στους ιδιοκτήτες οχημάτων για τον έλεγχο ΚΤΕΟ θα ξεκινήσει να λειτουργεί αμέσως μετά την υλοποίηση του ψηφιακού ΚΤΕΟ και ασφαλιστηρίου συμβολαίου με βασικό στόχο να περιοριστεί η αποχή από τους ελέγχους και παράλληλα να προειδοποιηθούν για τελευταία φορά οι παραβάτες πριν την επιβολή των προστίμων!

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την αποστολή του προειδοποιητικού SMS για την μη ύπαρξη ΚΤΕΟ και ασφάλειας του οχήματος θα πιστώνεται στο Taxisnet τα πρόστιμα που ορίζει η νομοθεσία.

Να υπενθυμίσουμε πως πάνω από 1,2 εκατ. οχήματα κυκλοφορούν χωρίς ΚΤΕΟ και περίπου 700.000 χωρίς ασφάλεια, ο νόμος προβλέπει πολύ υψηλά πρόστιμα σε περίπτωση ελέγχου των Αρχών. Επίσης, η νομοθεσία προέβλεπε την online διασταύρωση των στοιχείων και την αυτόματη επιβολή των προστίμων στους παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων αλλά η ασυμβατότητα των συστημάτων είχε καθυστερήσει την εφαρμογή του. Τώρα όμως τα συστήματα είναι συμβατά και για αυτό τον λόγο θα αποσταλούν τα προειδοποιητικά SMS στους παραβάτες οδηγούς για να συνετιστούν και να γλιτώσουν από τα υπέρογκα πρόστιμα.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x