Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: Το κατοχικό δάνειο και οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι νόμιμες και δίκαιες διεκδικήσεις

Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: Το κατοχικό δάνειο  και οι γερμανικές αποζημιώσεις είναι νόμιμες και δίκαιες διεκδικήσεις

    

 

Χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων απηύθυνε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης κατά την έναρξη της ημερίδας με θέμα «Γερμανικές Επανορθώσεις: Μνήμη και Λήθη» που διεξήχθηκε στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης. Ο βουλευτής Χανίων τόνισε ότι η υπόθεση του κατοχικού δανείου και των αποζημιώσεων παραμένουν ανοιχτά θέματα για τις ελληνικές κυβερνήσεις, σημειώνοντας τα εξής:

«Οι πάγιες θέσεις της Ελλάδας γύρω από αυτό το ζήτημα βασίζονται στη διεθνή νομιμότητα και στα επιχειρήματα του διεθνούς δικαίου. Αυτό επαναλαμβάνουν σταθερά οι ελληνικές κυβερνήσεις και αυτό τόνισε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Γερμανού Προέδρου στη Αθήνα, τον περασμένο Οκτώβριο.

Η διεκδίκηση των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου από την ελληνική πλευρά φυσικά και δεν αποτελεί απλώς ζήτημα οικονομικής αποζημίωσης. Είναι ταυτόχρονα ζήτημα ηθικής αναγνώρισης των δεινών που υπέστη ο ελληνικός λαός κατά τη διάρκεια της κατοχής και ιστορικής δικαίωσης για τα θύματα των θηριωδιών και τις οικογένειές τους. Η ιστορική μνήμη και όχι η λήθη είναι ο θεμελιώδης πυλώνας για την οικοδόμηση μιας κοινής ευρωπαϊκής πορείας και επομένως η επίλυση του ζητήματος των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου είναι μέρος αυτής της προσπάθειας».

 

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x