Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Τροχαία δυστυχήματα: Ράγισε καρδιές… η μικρή Τζωρτζίνα στο κοινοβούλιο

Τροχαία δυστυχήματα: Ράγισε καρδιές… η μικρή Τζωρτζίνα στο κοινοβούλιο

 

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για την οδική ασφάλεια, κ. Χρήστου Κέλλα, Ιατρού, Βουλευτή του Ν. Λαρίσης, πενταμελής αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συλλόγου Αρωγής και Αλληλεγγύης Οικογενειών Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων «Άγιος Χριστοφόρος» συμμετείχε στη συνεδρίαση της 7ης Νοεμβρίου στη Βουλή. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Σύλλογος συμμετέχει για τρίτη φορά στις συνεδριάσεις της Βουλής  των Ελλήνων, καταθέτοντας τους προβληματισμούς  του και τις προτάσεις του για τις οικογένειες των θυμάτων των τροχαίων δυστυχημάτων.

Ράγισαν καρδιές όταν  έλαβε το λόγο η μικρή Τζωρτζίνα ( Γεωργία Παπαγρηγοράκη) από  το Ροδοβάνι Χανίων, που σε ηλικία 7 ετών έχασε τον πατέρα της σε τροχαίο χωρίς να ευθύνεται. « Παλεύαμε με τη μητέρα μου ένα κράτος τέρας. . .». Περιέγραψε τα προβλήματα, τον αγώνα τους για επιβίωση. Μια μητέρα να προσπαθεί να αναθρέψει τα μικρά παιδιά της με την κρατική μέριμνα να απουσιάζει.

Καθηλωτικός ήταν και ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σταύρος Πολέντας, που έχασε το γιο του σε τροχαίο με υπεύθυνο υπερφορτωμένο και παραποιημένο φορτηγό του Δήμου.  «Αγωνίστηκα, πάλεψα για να δικαιώσω τη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού μου, με απέναντί μου ένα Δήμο πανίσχυρο…» Κραυγή αγανάκτησης, με έντονο ύφος αλλά και τον ανθρώπινο πόνο «ζωγραφισμένο» στα μάτια του αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατούσε στην Ελλάδα με τα τροχαία δυστυχήματα μέχρι την ψήφιση του Νέου Ποινικού Κώδικα. Τόνισε το γεγονός πως ουκ ολίγες φορές είχε απευθυνθεί στους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να αλλάξει η νομοθεσία, με τα λόγια του να συγκλονίζουν τους παρευρισκόμενους της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής.

Κατατέθηκαν προτάσεις όπως π.χ.:

  • Μείωση του Φ.Π.Α. σε όλη την εξάρτηση των μοτοσικλετιστών, και όχι μόνο για τα κράνη.
  • Να καθιερωθεί ένα μητρώο οδηγών τύπου ΑΜΚΑ, όπου θα καταγράφονται όλα τα σχετικά με την ικανότητα του οδηγού για οδήγηση κάθε τροχοφόρου και τόνισε ότι δεν μπορεί οδηγός που εξήλθε πρόσφατα από ψυχιατρείο με πολύχρονη θεραπεία να οδηγεί στο οδικό δίκτυο.

Υπόμνημα σχετικό με τις προτάσεις του Συλλόγου μας θα καταθέσει ο Πρόεδρος κ. Σταύρος Πολέντας σε όλα τα συναρμόδια Υπουργεία εν όψει των αλλαγών που θα γίνουν στον Ποινικό Κώδικα και αφορούν τα τροχαία εγκλήματα.

Η συμμετοχή του Συλλόγου στη συνεδρίαση έκλεισε με την προβολή του video clip «Μ’ ακούτε που σας τραγουδώ; Να μην πονέσει άλλος όπως πόνεσα εγώ.», που η μικρή Ελενίτσα συγκίνησε πάρα πολύ. Ακούγοντάς την, βούρκωσαν, έκλαψαν και προβληματίστηκαν για την οδηγική τους συμπεριφορά και τις οδυνηρές συνέπειες ενός τροχαίου. (https://goo.gl/7oGPcR) Το τραγούδι ήταν το 1ο Βραβείο από τον Διεθνή Διαγωνισμό για την οδική ασφάλεια που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Σύλλογός μας.

Ο κ. Χρήστος Κέλλας Πρόεδρος της Επιτροπής και οι συμμετέχοντες Βουλευτές πρότειναν να προβάλλεται το σχετικό video σε κάθε εκπομπή για την οδική ασφάλεια από όλα τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας. Επίσης ευχαρίστησαν εμφανώς συγκινημένοι την αντιπροσωπεία του Συλλόγου με ένα θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα. «Ευχαριστούμε! Ευχαριστούμε! Ευχαριστούμε!!!»

Είχε προηγηθεί προγραμματική επίσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους του, είχε μια σύντομη συζήτηση με τον κ. Σταύρο Πολέντα σχετικά  με τα σοβαρά προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των θυμάτων τροχαίων και κατέθεσε προφορικά προτάσεις για την οδική ασφάλεια. Η ευαισθησία του Προέδρου της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της σύγχρονης μάστιγας των τροχαίων είναι γνωστή. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά, τα προβλήματα και τις δυσκολίες των οικογενειών από τροχαίους θανάτους, τάχθηκε για μια ακόμη φορά υπέρ της δικαίωσης του αγώνα και της βελτίωσης όπου απαιτείται για αλλαγές στο νομικό- και όχι μόνο- πλαίσιο και μας διαβεβαίωσε ότι θα στηρίζει θεσμικά, το δίκαιο αγώνα μας για τη δικαίωση των τροχαίων θυμάτων – αναπήρων και των οικογενειών τους, από όποια θέση κι αν βρίσκεται. Τα λόγια αυτά ας είναι ένα κεράκι, ένα θυμίαμα στη μνήμη όλων των θυμάτων των τροχαίων παγκοσμίως.

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x