Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Τέλος από σήμερα η προπληρωμή για τα γυαλιά οράσεως

Τέλος από σήμερα η προπληρωμή για τα γυαλιά οράσεως

    

 

Νέα διαδικασία χορήγησης και αποζημίωσης οπτικών ειδών – γυαλιών οράσεως θα ισχύσει από σήμερα Δευτέρα, 1η Οκτωβρίου για τους δικαιούχους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τα οπτικά, ο οφθαλμίατρος εκδίδει την ηλεκτρονική γνωμάτευση και εκτυπώνει για τον πολίτη τη βεβαίωση πληρωμής η οποία αναγράφει τα στοιχεία του δικαιούχου, καθώς και το ανώτατο ποσό αποζημίωσης που στην προκειμένη περίπτωση είναι τα 100 ευρώ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Η γνωμάτευση θα πρέπει να εγκριθεί και να σφραγιστεί, από ελεγκτή γιατρό, όπως γίνονταν μέχρι σήμερα. Στη συνέχεια ο πολίτης προσκομίζοντας τη γνωμάτευση σε ένα κατάστημα οπτικών λαμβάνει τα γυαλιά της επιλογής του και πληρώνει, αντί χρηματικού αντιτίμου, με τη βεβαίωση πληρωμής, μέχρι του ποσού των 100 ευρώ, (ανώτατο ποσό αποζημίωσης). Αν το κόστος των γυαλιών υπερβαίνει τα 100 ευρώ, ο ασφαλισμένος θα καταβάλει στο κατάστημα οπτικών την διαφορά.

Τα καταστήματα οπτικών θα πρέπει να αποκτήσουν λογαριασμό συναλλαγής με τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να συνδέονται από την ιστοσελίδα του (www.eopyy.gov.gr).

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x