Την Παρασκευή 1 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στο ΜΑΙΧ, ημερίδα με θέμα Ευρωπαϊκή διευρυμένη Γεωργία μέσα από πολυλειτουργικές δράσεις. Εκ μέρους της Ομοσπονδίας παραβρέθηκε και συμμετείχε ο Πρόεδρος Ιωάννης Παυλάκης.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, “η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus Plus ΕΒΑΜΑ 2. Το θέμα, οι ομιλητές και η οργάνωση της ημερίδας μας δεσμεύει ηθικά να εκφράσουμε τα συγχαρητήριά αφενός και τις ευχές μας αφετέρου για καλή συνέχεια στο έργο του ΜΑΙΧ και συγκεκριμένα στο διευθυντή Γιώργο Μπαουράκη, στον υπεύθυνο του προγράμματος Λιβιεράτο Ιωάννη, στη συνεργάτιδά του Carolyn Owen και σε όλα τα στελέχη του μεσογειακού αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων”.
Και η ανακοίνωση καταλήγει: “Η Ομοσπονδία θα είναι δίπλα στο Ινστιτούτο σε οτιδήποτε συνεργασία έτσι ώστε να συμβάλουμε και εμείς στο σπουδαίο έργο που πραγματοποιείται”.