Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) ανακοίνωσε ότι ο Δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης και η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α. Χ κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακά στελέχη και τον εργολάβο, πραγματοποίησαν επίσκεψη στη Δημοτική Ενότητα Ακρωτηρίου και συγκεκριμένα στις περιοχές Χωραφάκια, Τερσανάς, και Σταυρός με αφορμή την εκτέλεση των εργασιών του έργου με τίτλο: «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ Δ.Ε. ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΠΕΡΙΟΧΗ ΧΩΡΑΦΑΚΙΑ – ΣΤΑΥΡΟΣ ΥΠΟΕΡΓΟ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ».
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων συνολικού μήκους περίπου 46,5 χιλιομέτρων και τη μεταφορά τους στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων στο Κουμπελή. Σε άλλο υποέργο προβλέπεται η κατασκευή δύο κεντρικών και δύο τοπικών αντλιοστασίων. Παράλληλα θα εκτελούνται υπό-έργα για τις απαραίτητες αρχαιολογικές έρευνες και εργασίες και η σύνδεση με το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) των αντλιοστασίων.
Ο προϋπολογισμός της μελέτης του έργου χωρίς Φ.Π.Α. είναι 8.970.000 ευρώ και της σύμβασης 4.763.391,80 ευρώ. Το έργο έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 30 μήνες και είναι από τα μεταφερόμενα του «ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ» στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».