Archives

Post Widget 1

Heath Tips

 • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
 • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Ο Αθλητικός όμιλος ρακέτας “Άγιοι Απόστολοι” αποκαθιστά την αλήθεια στις κατηγορίες σε βάρος του

Ο Αθλητικός όμιλος ρακέτας “Άγιοι Απόστολοι” αποκαθιστά την αλήθεια στις κατηγορίες σε βάρος του

 

Την απάντησή τους σε επιστολή διαμαρτυρίας που εξέδωσαν τα μέλη και το Δ.Σ. του Ομίλου Αντισφαίρισης επί άμμου Χανίων κατά του Αθλητικού Ομίλου Ρακέτας «Αγιοι Απόστολοι», την Τρίτη 1 Μάιου 2018, δόνουν τα μέλη του Ομίλου, με μακροσκελή ανακοίνωσή τους:

Όπως αναφέρεται στην επιστολή-απάντηση που υπογράφει ο πρόεδρος του ομίλου Δημήτρης Κορναράκης, «τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες δυσμενών και ψευδών σχολίων για τον Όμιλό μας, σε εφημερίδες και διαδικτυακά μέσα.

Είναι πράγματι λυπηρόν πρώην μέλη του Ομίλου μας, να παραπληροφορούν τους δημότες και να δηλητηριάζουν νέα παιδιά, κατά του Ομίλου, δια ίδιον όφελος ή εκδίκηση.

Σε καμιά περίπτωση ο Όμιλός μας δεν θα παρασυρθεί, στον κατηφορικό και ολισθηρό δρόμο, που επέλεξαν τα δύο πρώην μέλη μας, Δρανδάκης Χαράλαμπος και Ζερβουδάκη Ελένη που ίδρυσαν νέο Όμιλο Beach Tennis. Εξ άλλου, εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια.

Η συνεχόμενη παραβατική, εριστική και αντικαταστατική συμπεριφορά τους, ανάγκασε το προηγούμενο Δ.Σ. του Ομίλου, ομόφωνα να τους τιμωρήσει, με άρση της αθλητικής ιδιότητας και αποβολή για ένα χρόνο από τον χώρο του Ομίλου. Ποινή που ουδέποτε ενεργοποιήθηκε.

Γνωρίζοντας το έργο που επιτελείται στον χώρο αυτό από το 2003, αλλά και την ανιδιοτελή προσφορά όλων των Διοικητικών Συμβουλίων και των μελών του Ομίλου μας, όλες οι δημοτικές αρχές διαχρονικά, στηρίζουν και  βοηθούν με κάθε τρόπο, στην διατήρησή του.

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων, αναφέρονται οι εκδηλώσεις στα γήπεδα ρακέτας του Δήμου.

Όλοι οι δημότες μπορούν να κάνουν χρήση του χώρου αυτού.

Δεν είμαστε καταπατητές ούτε έχουμε κάνει χρησικτησία.

Καταπατητές είναι οι παραπάνω που δεν σέβονται το φυσικό περιβάλλον και την περιουσία του Δήμου Χανίων.

Που ξερίζωσαν τα αλμυρίκια που είχε τοποθετήσει η Υπηρεσία πρασίνου του Δήμου με το 2ο ΕΠΑΛ αλλά και τα προστατευόμενα  από την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία και υιοθετημένα  από τον Όμιλο Ρακέτας, κρινάκια της άμμου.

Που διαμόρφωσαν αυθαίρετα τον χώρο και τοποθέτησαν  γήπεδα Beach Tennis,  παρά την απαγορευτική εντολή του Δήμου Χανίων.

Που ακριβώς το ίδιο και αυθαίρετα, είχαν πράξει και επί θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Που στους διαδικτυακούς χάρτες αναφέρουν, ότι ο χώρος αυτός είναι έδρα του νεοσυσταθέντος Ομίλου Beach Tennis,  χωρίς την άδεια του Δήμου Χανίων.

Που πάντα παραμονές αθλητικών εκδηλώσεων  του Ομίλου ρακέτας, δημιουργούν προστριβές και προβλήματα και υποβαθμίζουν τις εκδηλώσεις.

Όπως και τώρα, που ανατέθηκε στον Όμιλό μας, η διοργάνωση των εκδηλώσεων του Παγκοσμίου Ρακέτας, που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ήδη από τα τέλη Ιανουαρίου, εκατομμύρια ρακετίστες σ΄ όλο τον κόσμο, μιλούν για τις εκδηλώσεις αυτές και τα Χανιά μας. Με συνδιοργανωτές τον Δήμο Χανίων ιδιοκτήτη του χώρου, την Αντιπεριφέρεια Χανίων και το Επιμελητήριο Χανίων.

Το πρόβλημα που ήδη αντιμετωπίζουμε, με την οργάνωση του Παγκόσμιου ρακέτας είναι μεγάλο. Οι αθλητές από το εξωτερικό, δεν μπορούν να καταλάβουν, που είναι οι εγκαταστάσεις ρακέτας, που αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων. Οι εγκαταστάσεις αυτές αυθαίρετα, φαίνονται στους διαδικτυακούς χάρτες, γήπεδα Beach Tennis  και έδρα του νέου Ομίλου, χωρίς την άδεια του Δήμου. Έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στις κρατήσεις ξενοδοχείων και την απόσταση από τον χώρο των εγκαταστάσεων και υπάρχουν ήδη δυσμενή σχόλια για την οργάνωση.

Αλλοίμονο αν κάθε δημότης έχει παρόμοια συμπεριφορά.   

Δεν μας ακουμπούν τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματά τους».

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΡΑΚΕΤΑΣ

Ο Αθλητικός Όμιλος Ρακέτας « Άγιοι Απόστολοι» ( Α.Ο.Ρ.Α.Α. ) είναι μη κερδοσκοπικό ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο, το οποίο στηρίζεται στον εθελοντισμό. Έχει έδρα στον δυτικό κόλπο των Αγίων Αποστόλων της Δημοτικής Ενότητας Νέας Κυδωνίας Δήμου Χανίων. Το εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον, η αγάπη για την θάλασσα, την ξυλορακέτα,  τα θαλάσσια σπορ, το τρέξιμο και τον περίπατο στη φύση οδήγησε στην έμπνευση της ίδρυσης του Ομίλου, από τους παλιούς ρακετίστες, τους χειμερινούς κολυμβητές και περιπατητές της περιοχής στις αρχές της δεκαετίας του2000, με γνώμονα την εξεύρεση ενός οργανωμένου χώρου, όπου θα μπορούσαν να αθλούνται όλοι, χωρίς να ενοχλούν τους λουόμενους δημότες και επισκέπτες της περιοχής.

Ο Α.Ο.Ρ.Α.Α. ιδρύθηκε στις  1 Δεκεμβρίου 2000.

Οι επιδιωκόμενοι σκοποί του Ομίλου αναγράφονται ρητά στο άρθρο 2 του καταστατικού του π.χ. Η καλλιέργεια, ανάπτυξη και διάδοση αναδυομένων παράκτιων και θαλάσσιων αθλημάτων, επισήμως αναγνωρισμένων και μη και γενικότερα του κλασσικού αθλητισμού στην περιοχή των Αγίων Αποστόλων. Κάθε αθλητική δραστηριότητα θα τελείται κατόπιν σχετικής άδειας και έγκρισης από τους αρμόδιους φορείς, με γνώμονα τον απολυτό σεβασμό και την προστασία του οικοσυστήματος, του αιγιαλού και της παραλίας καθώς και της ελεύθερης και ακώλυτης πρόσβασης και χρήσης τους από τον καθένα.

Τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων του Ομίλου έγιναν την Καθαρή Δευτέρα 10 Μαρτίου 2003 από τον Δήμαρχο  Νέας Κυδωνίας Κο Αποστολάκη Νίκο παρουσία των υπουργών Κου Σκουλάκη Μανώλη και Κου Μαρκογιαννάκη Χρήστου και του Νομάρχη Χανίων κου Κατσανεβάκη Γεωργίου.

Οι εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν από τον τέως Δήμο Νέας Κυδωνίας, στα πλαίσια των « Ολυμπιακών έργων» προετοιμασίας για τους  Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έκτοτε και έως σήμερα, ο σύλλογος μας δραστηριοποιείται στις εγκαταστάσεις αυτές, τις οποίες συντηρεί και διαχειρίζεται ως άτυπος χρήστης του χώρου, με την αμέριστη συμπαράσταση της εκάστοτε Δημοτικής αρχής. Υπό αυτήν την ιδιότητα, ο σύλλογος λειτουργεί στον χώρο αυτό όλο τον χρόνο, εξυπηρετώντας τα μέλη του, τους Δημότες μας, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  και πλήθος επισκεπτών και αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα μέλη του Ομίλου συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις δράσεις του Δήμου Χανίων, διαφυλάττουν το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί, προστατεύοντας και έχοντας υιοθετήσει με την 3/28- 3-2013 πράξη του Διοικητικού Συμβουλίου, το μυθικό κρινάκι της άμμου, το Pancratium maritimum (Παγκράτιο το Παράλιο), ιερό λουλούδι των Μινωιτών που εμφανίζεται κάθε καλοκαίρι, γύρω και μέσα στις εγκαταστάσεις μας.

Παρά τα πενιχρά του έσοδα ο Όμιλος μας συνεισφέρει μικρές χορηγίες στους, ΕΛΕΠΑΠ, Χαμόγελο του παιδιού, Ορίζοντες, Μεγαλόχαρη, Συνάνθρωπο κλπ.

Αναγνωρίζοντας το έργο, που εθελοντικά και επί χρόνια, επιτελούν τα μέλη του Ομίλου, οι εκπρόσωποι των φορέων παρευρίσκονται σε όλες τις εκδηλώσεις. Για πολλά χρόνια η προετοιμασία και το σερβίρισμα των εδεσμάτων, των δημοτικών εκδηλώσεων, της Καθαρής Δευτέρας στους Αγίους Αποστόλους, γινόταν στο χώρο του Ομίλου με την βοήθεια όλων των μελών μας.

Ο Α.Ο.Ρ.Α.Α. έχει οργανώσει μέχρι σήμερα, δεκαπέντε ( 15 ) ετήσια Πανελλήνια Τουρνουά Ξυλορακέτας με την συμμετοχή πάνω από 2.000 αθλητών και αθλητριών και πλήθος άλλων τουρνουά τοπικού και περιφερειακού επιπέδου, με απόλυτη επιτυχία. Ήδη για το τριήμερο 15-16 και 17/6/2018 έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή διεθνών αγώνων χειροσφαίρισης στην άμμο – Beach Handball. Στις 20,21 και 22 Ιουλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί Παγκόσμιο τουρνουά ρακέτας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω και συγκεκριμένα :

 1. Το γεγονός ότι ο Όμιλός μας δραστηριοποιείται στην περιοχή από το 2000 προάγοντας τον υγιή αθλητισμό.
 2. Το γεγονός ότι ο σύλλογος μας αριθμεί, βάσει μητρώου 405 μέλη, εκ των οποίων 150 είναι ενεργά και χωρίς να λάβουμε υπόψη μας μικρά παιδιά, μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, επισκέπτες, περιπατητές κλπ.
 3. Το γεγονός ότι νέες και νέοι μέχρι την ηλικία των 20 ετών, φοιτητές, στρατιώτες και δημότες που δεν επιθυμούν να είναι μέλη, εξαιρούνται της μηνιαίας συνδρομής των δυόμιση (2,5) Ευρώ και η πρόσβασή τους είναι ελεύθερη.
 4. Το γεγονός ότι δεν υπάρχουν προπονητές και οικονομικές απολαβές τρίτων στην συγκεκριμένη ιδιοκτησία –  περιουσία του Δήμου Χανίων.
 5. Το γεγονός ότι μέλη του Ομίλου προσφέρονται εθελοντικά – δωρεάν στην εκμάθηση των νέων.
 6. Ότι παρόλο που ο Όμιλός μας έχει ελάχιστα έσοδα, συμβάλει οικονομικά για κοινωφελείς σκοπούς.
 7. Ότι υπάρχει συνεχής αυξανόμενη ζήτηση, των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν να χρησιμοποιούν τους χώρους του Ομίλου στα πλαίσια του σχολικού αθλητισμού αλλά και στις προγραμματισμένες ημερήσιες εκδρομές.
 8. Ότι όλες οι αθλητικές δραστηριότητες, που προβλέπονται από το καταστατικό  και μπορούν να αναπτυχθούν στις εγκαταστάσεις, συνάδουν απολύτως με τον χαρακτήρα της περιοχής (ανοικτός χώρος αναψυχής), για τους πολυάριθμούς κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.
 9. Το γεγονός ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια και σε άψογη συνεργασία με την εκάστοτε Δημοτική Αρχή, ο Όμιλός μας βοηθά στην συντήρηση, τον καλλωπισμό, την καθαριότητα και καλή λειτουργία του χώρου ενώ παράλληλα  λαμβάνει ενεργό μέρος σε όλες τις πολιτιστικές, φιλανθρωπικές και αθλητικές εκδηλώσεις του Δήμου.
 10. Το αδιάψευστο γεγονός ότι η εκάστοτε Δημοτική αρχή είναι συνδιοργανωτής σε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες του Ομίλου.
 11. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των εγκαταστάσεων έχουν κατασκευαστεί με έξοδα των μελών του Ομίλου.

Όλες οι δημοτικές αρχές διαχρονικά, στηρίζουν και βοηθούν με κάθε τρόπο το εκάστοτε Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου, στην συντήρηση και διατήρηση του χώρου αυτού. Στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων γίνεται αναφορά για τις αθλητικές εκδηλώσεις στα γήπεδα ρακέτας και βόλεϊ του Δήμου.

Το όραμά μας παραμένει πάντα η εξάπλωση των αρχών του αγνού ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Για την επιτυχία του κοινού σκοπού χρειάζεται η συνένωση των προσπαθειών όλων μας.

Κοιτάζοντας το μέλλον, πιστεύουμε ότι οι προσπάθειές μας, θα φέρουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και θα μείνουν παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Η ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΙΝΟΥ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ

Η πανέμορφη αυτή αμαρυλλίδα είναι ένα προϊστορικό φυτό που κατακλύζει τους αμμόλοφους της Κρήτης κάθε χρόνο, από τον Αύγουστο ως τον Σεπτέμβριο. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια η εμφάνιση του έχει περιοριστεί σε λίγες παραλίες, λόγω της συρρίκνωσης των αμμοθινών που ζει. Έχει επιβιώσει εδώ και αιώνες καταφέρνοντας να εμφανίζεται, κάθε καλοκαίρι, μέσα από την καυτή άμμο και να σκορπάει ένα απαλό άρωμα με τα ολόλευκά του άνθη. Το κρινάκι της άμμου, ένα αγριολούλουδο που φύεται στα παράλια όλης σχεδόν της Ελλάδας, κινδυνεύει με εξαφάνιση εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης. Πλέον, το κρινάκι θεωρείται κινδυνεύον είδος και προστατεύεται από την ελληνική και διεθνή νομοθεσία.

Ο Αθλητικός Όμιλος Ρακέτας « Άγιοι Απόστολοι » με την από 3/28 Μαρτίου 2013 πράξη του Διοικητικού Συμβουλίου του, αποφάσισε ομόφωνα να «υιοθετήσει» και να προστατεύσει τα λιγοστά κρινάκια των εγκαταστάσεών του, παραδίδοντας μαθήματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας σε λουόμενους και παιδιά.

Ο Δήμος Χανίων ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Ομίλου, χορηγώντας πασαλάκια, για την οριοθέτηση των χώρων που έχουν κρινάκια και πινακίδες με ενημερωτικά στοιχεία για το κρινάκι, ενώ στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου θα γίνει μεταφύτευση μεμονωμένων στελεχών του φυτού από μέλη του Ομίλου σε περιφραγμένο χώρο.

Μέλη του Ομίλου μας συμμετείχαν, πριν από λίγες μέρες, στην πρώτη φάση για την προστασία του κρίνου της θάλασσας, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η περίφραξη και οριοθέτηση των φυτών.

« Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι μιλάμε για ένα αγριολούλουδο που δεν χρειάζεται περιποίηση για να επιβιώσει ούτε καν νερό. Το μόνο που θέλει είναι να μην… το πατάμε και να μην το ξεριζώνουμε και αυτό θα συνεχίσει να ομορφαίνει τις παραλίες μας, σκορπώντας το μεθυστικό του άρωμα ».

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x