Archives

Post Widget 1

Heath Tips

  • In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a
  • Fringilla vel, aliquet nec, vulputateDonec pede justo,  eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.Nullam dictum felis eu pede mollis pretium.

Post Widget 2

Ένταξη και δημοπράτηση νέων έργων ύδρευσης στη ΔΕΥΑΒΑ του Δήμου Πλατανιά

Ένταξη και δημοπράτηση νέων έργων ύδρευσης στη ΔΕΥΑΒΑ του Δήμου Πλατανιά

  

Η Δ.Ε.Υ.Α. Βορείου Άξονα την τρέχουσα περίοδο πέτυχε και ανακοινώνει την ένταξη σημαντικών έργων αναβάθμισης υποδομών για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της. Είχαν προηγηθεί σε όλες τις εντάξεις των έργων ,τεκμηριωμένες προτάσεις , πλήρη εκπόνηση των μελετών και οι απαραίτητες αδειοδοτήσεις.

Συγκεκριμένα :

Ύδρευση

Έγκριση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι του έργου «ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΒΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ, Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ πυ 3.860.000 ευρώ , υλοποιώντας έτσι απαραίτητο τμήμα του σχεδιασμού ανάπτυξης της.

Αναλυτικά:

Το έργο περιλαμβάνει, το υποέργο 1 με τίτλο:

ΝΕΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΛΙΚΙΑΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΜΕ ΝΕΡΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΥΔΡΟΓΕΩΤΡΗΣΗΣ’ ΠΥ 1.370.000,00 €”

Το παρόν έργο θα καλύψει τις υδρευτικές ανάγκες του οικισμού Αλικιανού, ενώ θα γίνει και αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου διανομής νερού ύδρευσης, έτσι ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να έχουν στη διάθεση τους νερό ύδρευσης με υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης , το υποέργο 2 με τίτλο:

ΝΕΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΝΕΡΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΚΩΛΕΝΙΟΥ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ’ ΠΥ 1.830.000,00 €”

Το παρόν έργο αφορά την αντικατάσταση πεπαλαιωμένου αγωγού στη Δ.Ε. Κολυμβαρίου, ο οποίος μεταφέρει το νερό στη δεξαμενή για ύδρευση τόσο μεγάλου μέρους της παραλιακής-τουριστικής ζώνης, όσο και το μεγαλύτερο μέρος των οικισμών της ενδοχώρας της. Με το τρόπο αυτό θα εξαλειφθούν άδηλες διαρροές στο υφιστάμενο δίκτυο, εκσυγχρονίζεται ο υπάρχον εξοπλισμός ,ενώ επίσης πολύ σημαντική είναι η παράμετερος της ενεργειακής εξοικονόμησης που επιτυγχάνεται.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης , το εξίσου σημαντικό υποέργο 3 με τίτλο:

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΜΕΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΎΔΡΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΒΑ ΧΑΝΙΩΝ – ΣΤΑΔΙΟ Α», ΠΥ 500.000 €

Άφορα στην εγκατάσταση συστήματος τηλεμετρίας για τη βέλτιστη διαχείριση των υδατικών αποθεμάτων, σε όλο το εύρος υποδομών του Δικτυο της ΔΕΥΑΒΑ .Στρατηγικής σημασίας ενεργεία που θα αποφέρει αποτελέσματα στη βελτίωση των διαδικασιών συντήρησης του δικτύου, την αναβάθμιση της επιτήρησης της λειτουργίας του συστήματος και τη διασφάλιση της απαιτούμενης ποιότητας στο πόσιμο νερό.

Με τα παραπάνω έργα που είναι ήδη σε διαδικασία δημοπράτησης, επιτυγχάνεται η περιβαλλοντικά ορθή διαχείριση του υδατικού αποθέματος των υπό παρέμβαση περιοχών και ευρύτερα του Δήμου Πλατανιά, ο οποίος είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη περιοχή , καθώς και η απρόσκοπτη υδροδότηση σε μεγάλο αριθμό των οικισμών της, με την αναβάθμιση των υποδομών ύδρευσης εξασφαλίζεται επάρκεια και άριστη ποιότητα πόσιμου νερού και η προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Επίσης ήδη εκτελείται το έργο «Αντικατάσταση παλαιάς υδρομάστευσης Λαχιανών – Υδραυλικά έργα νέας υδρομάστευσης, επεξεργασίας του νερού της και διασύνδεσης της με τα δίκτυα ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Β.Α.», αρχικού προϋπολογισμού 2.413.412,93€ (πλέον ΦΠΑ). Με την ολοκλήρωση του προαναφερόμενου έργου θα λυθεί το μείζον πρόβλημα που αφορά κυρίως στην ποιότητα του πόσιμου νερού της Δ.Ε. Βουκολιών και μέρους της Δ.Ε. Κολυμβαρίου και θα αποτελέσει έργο πνοής για την ευρύτερη περιοχή ενώ παράλληλα απαντά και στις αυξημένες ανάγκες υδροδότησης που αναμένονται τα επόμενα χρόνια.

Αποχέτευση

Παράλληλα στα πλαίσια του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι» επίσης, έχει ήδη επιτευχθεί η χρηματοδότηση για το ιδιαίτερα κρίσιμο για την περιοχή έργο «Αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων της ΔΕΥΑ Βόρειου Άξονα Χανίων για ανάκτηση επεξεργασμένων λυμάτων για άρδευση», συνολικού προϋπολογισμού 8.500.000,00 €. Το έργο βρίσκεται στη φάση της διαδικασίας για δημοπράτηση με φορέα υλοποίησης τον ΟΑΚ Α.Ε.

Το έργο αυτό θα βελτιώσει τη λειτουργία και θα επεκτείνει τη δυναμικότητα της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ), έτσι ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες 40.000 επιπλέον ισοδύναμων κατοίκων (100.000).

Θα βοηθήσει στην οριστική αντιμετώπιση δυσλειτουργιών και προβλημάτων που υπάρχουν σήμερα ενώ συγχρόνως, θα δώσει τη δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης τουλάχιστον 5.000 κυβικών μέτρων ανά ημέρα νερού άρδευσης από την επεξεργασμένη εκροή, για κάλυψη αντίστοιχων αναγκών του Δήμου.

Facebooktwitterlinkedininstagramflickrfoursquaremail

 

Creta Voice

Δείτε Επίσης

Μπορεί να σας ενδιαφέρει x